Son hali ile şok etti! Hababam Sınıfı itirafında bulundu: ‘Bir vurdu feleğim şaştı...’

Hababam Sınıfı'nda canlandırdığı 'Bozum Cahit' karakteriyle hafızalara kazınan Cengiz Nezir'in son hali görenleri şaşırttı.

Son hali ile şok etti! Hababam Sınıfı itirafında bulundu: ‘Bir vurdu feleğim şaştı...’ - Sayfa 1

Rıfat Ilgaz'ın kitabından uyarlanan ve Ertem Eğilmez tarafından beyazperdeye yansıtılan 'Hababam Sınıfı', yayınlanmaya başlamasının üzerinden 47 yıl geçmesine rağmen hala ilgiyle izleniyor. Münir Özkul, Adile Naşit, Kemal Sunal ve Tarık Akan gibi isimlerin rol aldığı yapımdaki pek çok oyuncu artık aramızda değil.

121
Son hali ile şok etti! Hababam Sınıfı itirafında bulundu: ‘Bir vurdu feleğim şaştı...’ - Sayfa 2

'Hababam' kadrosundan geriye kalan isimler ise artık gözlerden uzak bir yaşam sürdürüyor. Onlardan biri de 'Bozum Cahit' karakteriyle hafızalarda yer edinen Cengiz Nezir. Hababam Sınıfı'nın ardından 'Ah Nerede', 'Bizim Aile' ve 'Aile Şerefi' gibi Türk sinemasının unutulmaz filmlerinde rol alan oyuncu yıllar sonra konuştu.

221
Son hali ile şok etti! Hababam Sınıfı itirafında bulundu: ‘Bir vurdu feleğim şaştı...’ - Sayfa 3

İSTANBUL ÇOK YORUCU

'Hababam'daki bazı rol arkadaşlarının aksine Cengiz Nezir, İstanbul'dan kopmamış. Sinemayı bırakmasının ardından aile mesleğini yaptığını söyleyen oyuncu, "İstanbul'un Ege'si Kadıköy'de yaşıyorum. İstanbul çok yorucu bir şehir ama Kadıköy hiç öyle değil." ifadelerini kullandı.

321
Son hali ile şok etti! Hababam Sınıfı itirafında bulundu: ‘Bir vurdu feleğim şaştı...’ - Sayfa 4

AR-GE MÜDÜRLÜĞÜ YAPTIM

Oyuncu "Caddebostan, Suadiye ve Kalamış gibi semtler olunca Ege'yi pek aramıyoruz. Daha yeni de emekli olduk. Sinemayı bıraktıktan sonra babam ile çalışmaya başladım. Ayakkabı imalatı yapıyorduk. Sonra ayakkabı sektöründe öncü olan bir marka ile 15 yıl çalıştım. Ar-Ge müdürlüğü yaptım." ifadelerini kullandı.

421