Gündem
08 Nis 2009 11:22 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 13:38

SON DAKİKA!..SÜPER SAVCI GÖREVDEN ALINDI!. KARARA SAVCININ TEPKİSİ NE OLDU? GÖREVDEN ALINMASAYDI NELER YAPACAKTI?

İzmir ve Ege Bölgesi'nde çok sayıda operasyonu başlatan Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Murat Gök'ün yetkileri elinden alındı.

İzmir ve Ege Bölgesi'nde çok sayıda operasyonu başlatan Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Murat Gök'ün yetkileri elinden alındı.

İki yıl boyunca özel yetkiyle görev yaptığı İzmir Adliyesi'nde belediyeler de dahil, kamu kurumlarındaki suç örgütlerine yönelik operasyonlarla adını duyuran Murat Gök, Adalet Bakanlığı'nın emriyle yetkileri alınarak düz savcı yapıldı.

Bakanlığın kararı Gök'e İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Emin Özler tarafından tebliğ edildi.

Gök'e yapılan tebligatta, 'Özel yetki ile yaptığınız soruşturma ve operasyon yetkiniz sona erdirilmiştir' denildi.

Murat Gök'ün haziran ayı sonunda çıkan Hakimler ve Savcılar Kararnamesi ardından başka bir ile atanacağı öne sürüldü.

Savcı Murat Gök, "Böyle bir şey niye yapıldı anlamış değilim. Bazı kişilerin yaptığım işler hoşuna gitmedi. Arı kovanlarına çomak soktum. İşleri ve düzenleri bozuldu. Soruşturma ve operasyon yapma yetkim Başsavcılıkça görülen lüzum üzerine alındı. Sanırım buraya kadarmış" dedi.

Murat Gök, Buca, Güzelbahçe ve Çeşme'de operasyonlar yapmıştı.

İzmir'in Buca ilçesinde, 20 Ocak'ta Belediye Başkanı Cemil Şeboy, belediye meclisi ve encümenin bazı üyeleri ile belediye görevlilerinin de aralarında bulunduğu 30'a yakın kişi, gözaltına alınmıştı.

Yine Murat Gök'ün talimatıyla harekete geçen İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri, 7 aylık çalışmanın ardından, Güzelbahçe ilçesi Belediye Başkanı Ertan Avkıran ile birlikte belediyenin tüm çalışanlarını 6 Ocak'ta gözaltına almıştı.

'Anafor'da Sami Hoştan sorgulanmıştı

Murat Gök ayrıca 67 sanıklı Anafor operasyonunu yönetmiş ve Ergenekon davasında tutuklu bulunan Sami Hoştan'ın dün tahliye edilmesi üzerine, İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne "Hoştan'ın yakalanarak İzmir'e getirilmesi" talimatını verdi.

İzmir polisinin durumu bildirmesi üzerine, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri 14 Şubat'ta Sami Hoştan'ı gözaltına aldı.

Yengeç operasyonları...

İzmir'de tefecilik ve organize suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla yargılanan V.O.Ç'nin serbest bırakılmasının ardından geçen yıl ekim ayında başlatılan "Yengeç" kod adlı operasyonda, ağır ceza mahkemesi başkanı A.K. ile 8 avukatın da aralarında bulunduğu 16 kişi gözaltına alınmıştı.

Rüşvet karşılığı V.O.Ç'nin serbest bırakılmasını sağladıkları ve aracılık ettikleri iddiasıyla yakalanan zanlılardan, mahkeme başkanı ve 7 kişi tutuklanmıştı.

İlk operasyonun ardından olayla bağlantılı olarak, özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Murat Gök'ün talimatıyla kasım ayında başlatılan "Yengeç-2" kod adlı operasyonda, önceki operasyonda "rüşvet"suçlamasıyla tutuklanan mahkeme başkanı A.K'nin kardeşi galerici H.K, eski İzmir Sanayi ve Ticaret İl Müdürü, 14 avukat ve bir emniyet amiri gözaltına alınmıştı.

Gök'ün arabasına bir otomobil arkadan çarpmıştı

Öte yandan 3 Nisan'da Savcı Murat Gök'ün, içinde bulunduğu otomobile arkadan başka bir araç çarpmış ve Gök kazada yaralanmıştı.