Gündem
19 Şub 2019 14:44 Son Güncelleme: 19 Şub 2019 15:18

Son dakika… Necla Zarakol ve avukatı hakkında flaş karar!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü bir soruşturma kapsamında Cuma günü gözaltına alınan ünlü iş kadını Necla Zarakol ve avukatı Tolga Danışman savcılıktaki sorgularının ardında adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar.

Halkla ilişkiler uzmanı Necla Zarakol, iş insanlarına yönelik ‘kumpas’ iddiası ile yürütülen soruşturma kapsamında Cuma günü gözaltına alınmıştı.

İddialara göre, soruşturma süreci 6 ay kadar önce başladı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’nun yürüttüğü soruşturma, Hergüner Özeke Bilgen Avukatlık Ortaklığı ile, ABD’de bulunan bazı FETÖ’cülerin telefon trafiğinin tespiti sonrası başlatıldı.

Bora Jet’in eski CFO’su Zahide Üner ve Necla Zarakol da polisin teknik takibine takılan diğer isimler oldu. Şüpheliler bazı firmalara yönelik ‘kumpas’ yapmakla suçlanıyor.

SERBEST BIRAKILDI 

İş kadını Necla Zarakol ve avukatı Tolga Danışman savcılıktaki sorgularının ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar.

NECLA ZARAKOL KİMDİR?

Necla Zarakol, 15 yıl aktif gazeteciliğin ardından sonra çalışma hayatına halkla ilişkiler dalında devam etti. Bir holdingde 5 yıl kurumsal iletişimci pozisyonunda çalıştıktan sonra bir reklam ajansında halkla ilişkiler direktörü olarak görev aldı. 1993’te bugün ülkenin önemli Halkla İlişkiler şirketlerinden biri olan Zarakol İletişim Hizmetleri’ni kurdu. Halen bu şirketi yönetiyor.