Gündem
29 Ağu 2016 12:58 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:30

Son dakika! Mete Yarar'a silahlı saldırı!

Güvenlik uzmanı Mete Yarar Kadıköy Suadiye’de iki kişinin silahlı saldırısına uğradı.

Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, İstanbul Suadiye'de 2 kişi tarafından silahlı saldırıya uğradı. Mete Yarar'ın durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Olayın ardından Mete Yarar'dan Twitter hesabı üzerinden bir açıklama geldi. Yarar, "Şu anda iyiyim. Merak etmeyin" mesajını paylaştı.



"FARKLI BİR SEBEP VAR ANCAK..."
Mete Yarar, saldırı sonrası yaptığı açıklamada "iki kişiydiler, ateş açtılar. Ben de zaten silahımla karşılık verdim. Bunun üzerine kaçtılar. Polis çalışma başlattı" ifadesini kullandı. ​Yarar, saldırının neden gerçekleştirilmiş olabileceğine ilişkin ise, "Farklı bir sebep var ancak şimdilik durum net değil" dedi.

METE YARAR'A SİLAHLI SALDIRI NASIL GERÇEKLEŞTİ?

Mete Yarar'a saldırı haberini ilk İzzet Çapa Twitter'daki hesabından duyurdu. Saldırı sonrası polislerin olay yerine intikal ettiğini yazan Çapa, Mete Yarar'ın sağlık durumunun iyi olduğunu dile getirdi. Yarar'ın saldırıya kendi ruhsatlı silahıyla karşılık verdiği dile getirildi. Çapa, sosyal medya hesabı üzerinden şunları yazdı:

"Suadiye'de @meteyarar 'a biri silahlı iki kişi tarafından ateş açıldı. Mete Yarar saldırıdan yara almadan kurtuldu. Sağlık durumu gayet iyi. Polisler olay yerine intikal etti. Saldırı muhtemelen öldürme amaçlı. Ancak kurşunlardan hiçbiri Mete Yarar'a isabet etmedi. Büyük bir şans eseri ilk iki kurşun patlamadı. Üçüncü kurşun da isabet etmedi. Mete Yarar ateş edenlere ruhsatlı silahıyla karşılık verdi.



METE YARAR KİMDİR?

Mete Yarar, 1967 yılında Samsun’da doğmuştur. 1984 yılında Kara harp okulundan piyade teğmen olarak mezun olduktan sonra 20 yıl boyunca silahlı kuvvetlerin çeşitli birimlerinde görev yaptı. En son görev yeri olan Özel Kuvvetler Komutanlığı’ndan binbaşı rütbesinde iken 2004 yılında emekliliğine 1,5 yıl kala kendi isteğiyle ayrıldı.

Mete Yarar, TSK’da görev yaptığı zaman diliminde 10 yılı aşkın bir süre doğu ve güneydoğu’da hizmet etmiş, sınır ötesi operasyonlarda yer almıştır. En son bulunduğu görev de 2003'teki, Türk askerlerinin kafasına çuval geçirilen bölgedeki Kuzey Irak'tır. 2004'te ayrılır ayrılmaz dış ticaret yapmaya başladı.İlk şirketi Irak'la ilgiliydi. Daha sonra kurduğu kendi şirketinde ağırlıklı olarak Ortadoğu ülkelerinde risk analizleri hizmeti verdi. Bölgenin güvenliği, siyasi çalkantılar, savaş riski, iç karışıklarla ilgili analizler yaptı. 2004'ten beri özellikle Irak'ta şirket kuran ve o bölgede yatırım yapan neredeyse herkese hem uluslararası hem de ulusal şirketlere danışmanlık yaptı. Basın yayın organlarında güvenlik uzmanı sıfatıyla köşe yazarlığı ve programlar yaptı.
Mete Yarar, özel sektörde lojistik, işletme ve basın-iletişim alanlarında danışmanlık yapmaktadır. Mete Yarar, evli olduğu eşinden boşanmıştır. Bir oğlu vardır. 2015 yılında 60 Yıllık İttifakta Son Gün isimli kitabı yayınlanmıştır.