Gündem
12 Kas 2011 06:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:59

SON DAKİKA! DENİZ OTOBÜSÜNE OPERASYON! EYLEMCİ TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ!

Kartepe adlı deniz otobüsünü kaçıran terörist etkisiz hale getirildi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin “Kartepe” adlı deniz otobüsü İzmit - Gölcük-Karamürsel seferini yaparken saat 18.30’da, üzerinde bomba olduğunu öne süren bir kişi tarafından kaçırıldı. Eylemi terör örgütü PKK’nın silahlı kanadı HPG adına 3 arkadaşıyla birlikte gerçekleştirdiğini öne süren terörist, medyayla görüşmek istediğini söyleyerek bombayı patlatmakla tehdit etti.

Teröristin, deniz otobüsünün rotasını İmralı’ya çevirmek istediği iddia edilirken, içinde 5’i kadın 18 yolcu, 4’ü mürettebat ikisi stajyer 24 kişi olduğu belirtilen deniz otobüsü, Deniz Polisi ve Sahil Güvenlik ekipleri tarafından takibe alındı. Marmara Denizi’ni kat eden deniz otobüsü, yakıtı azalınca saat 24.00 sıralarında Silivri açıklarına demirledi.

Güvenlik Güçleri gece boyunca operasyon planı yaptı. Saatler 05:35'i gösterdiğinde operasyon emri verildi. Operasyon emrinin verilmesinden kısa bir süre sonra deniz otobüsünü rehin alan terörist ölü olarak ele geçirildi.

OPERASYON EMRİ 05:35'TE VERİLDİ
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, operasyondan sonra yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Eylemin yöntemi, kimlik bilgileri ile ilgili olarak çok yoğun bir araştırma yürütüldü. Kriz merkezinde bütün güvenlik birimlerimiz elde edilen bilgileri inceledi, özellikle eylemcinin teslim olması noktasında beklentiler sürerken operasyonla ilgili tüm çalışmaları dikkatli biçimde tamamlamış, yurttaşlarımızın ve mürettebatın mağdur olmamaları için yapılacak bir operasyona ilişkin tüm detayları planlamıştır. Silivri açıklarında geminin demirlendiği andan itibaren güvenlik birimlerimizin ortak çalışmasıyla saat 05:35 itibariyle bu operasyonun gerçekleştirilmesi için karar verilmiş. Operasyonun başlamasından kısa bir süre sonra eylemci ölü olarak ele geçirildi. Yolcu ve mürettebatla ilgili bir problem yok."

Mutlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Gemi sahile yanaştırıldıktan sonra yolcular ve mürettebat gemiden indirilecektir. Gemi, Silivri'ye yaklaştırılacak. Şahsın kimlik bilgilerinin tespiti sürdürülüyor. Eylemciyle ilgili farklı kimliklere ulaştık. Son kimliğiyle ilgili net açıklama sonra yapılacak.  Eylemcinin üzerinde kablolar, buton şeklinde bir tertibat var. Eylemcinin 28- 30 yaş arasında olduğu tahmin ediliyor"