Gündem
18 Eyl 2012 15:26 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:09

SON DAKİKA! BİNGÖL'DE ASKERE BOMBALI TUZAK; 6 ŞEHİT

Bingöl'de askeri konvoy teröristlerin saldırısına uğradı. Saldırıda 6 asker şehit oldu, 36 asker yaralandı.

Geçtiğimiz gün Bingöl-Karlıova yolu üzerinde meydana gelen mayın saldırısının ardından şimdi de Bingöl-Muş karayolu üzerinde benzer bir saldırı meydana geldi. Saldırıda 6 mehmetçik şehit olurken 36 asker de yaralandı.

Bingöl-Muş karayolunda seyir halinde olan askeri konvoy, Kardeşler köyü mevkisinde teröristlerin saldırısına uğradı. Saldırıda 6 asker şehit oldu, 36 asker yaralandı.

"OLAY YERİNDE ŞEHİTLERİMİZ VAR"

Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, olay yerinde de şehitlerin bulunduğu yönünde kendisine bilgi geldiğini ancak sayının henüz tespit edilemediğini söyledi.PKK'lılar bugün saat 12.30 sıralarında Bingöl-Muş karayolunun 16'ıncı kilometresindeki Kardeşler Köyü yakınlarında askeri konvoyu hedef aldı. Konvoya roketatar atan PKK'lılar ardından uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Roketin isabet ettiği bir otobüs alev alıp yanmaya başladı. Bu sırada konvoyda bulunan diğer askerler PKK'lıları yoğun ateş altına aldı. Çatışmanın sürdüğü sırada, yanan otobüsteki askerler kendilerini dışarıya attı.Olayın duyulması üzerine bölgeye çok sayıda ambulans ve takviye askerler ile itfaiye ekipleri sevkedildi. Yaralılar ambulanslarla Bingöl Devlet Hastanesi'ne getirilerek tedavi altına alındı. Yanan otobüs itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

Bölgede kaçmaya çalışan PKK'lıları etkisiz hale getirmek için hava destekli operasyon sürdürülüyor.

Olay yerine çok sayıda ambulansın sevk edildiği öğrenildi.