Gündem
01 Şub 2013 15:11 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:42

SON DAKİKA! ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ'NE CANLI BOMBA SALDIRISI; 2 ÖLÜ

Ankara'da Amerika Büyükelçiliği önünde patlama oldu. Bölgeye çok sayıda itfaiye ve ambulans sevk ediliyor.

İlk gelen bilgilere göre bir canlı bomba güvenlik kulübesi önünde kendini havaya uçurdu. Çok sayıda kişinin yaralandığı patlamada 2 kişinin öldüğü ve ölenlerden birinin canlı bomba olduğu iddia ediliyor.

ABD Büyükelçiliği'nde gerçekleşen patlamanın nöbetçi kulübesinde olduğu ve kulübenin patlama sebebiyle yıkıldığı bildiriliyor.

Görgü tanıkları patlama nedeniyle çok sayıda kişinin yaralandığını ve bazılarının durumunun ağır olduğunu söyledi. Polis olay yerine yaklaşılmaması ve özel araçların park yerinden çekilmesi yönünde uyarı yapıyor.

CANLI BOMBA İDDİASI

İlk gelen bilgilere göre vize işlemlerinin yapıldığı nizamiye kapısının önündeki patlamaya canlı bomba neden oldu.

ÇEVREDEKİ EVLER ZARAR GÖRDÜ

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ndeki patlama nedeniyle çevredeki evlerde zarar gördü. Patlama sonucu, ABD Büyükelçilik binasının duvarının yıkıldığı görüldü.

Büyükelçiliğin olduğu Paris Caddesi'nin her iki yanı polis tarafından özel olarak korunuyordu. Bu caddeye giren araçlara da iki noktada da bulunan polis tarafından izin veriliyordu. İlk bilgilere göre patlamanın canlı bombadan kaynaklandığı belirtilirken, canlı bombanın nasıl ve hangi yöntemle Büyükelçiliğe geldiği henüz bilinmiyor.