Son anketten dikkat çeken sonuçlar! Hangi ittifak önde?

MAK Araştırma'nın Şubat ayı içerisinde 5750 kişi ile yaptığı anket sonuçlarında vatandaşın en önemli sorunu yüzde 54'ü 'hayat pahalılığı' cevabı verdi. Cumhur İttifakı'nın oy oranı gerilerken Millet İttifakı'nın oyları yükseldi. İşte MAK anketinden çarpıcı sonuçlar...

Son anketten dikkat çeken sonuçlar! Hangi ittifak önde? - Sayfa 1

Mehmet Ali Kulat'ın Başkanı olduğu MAK Araştırma Şubat ayı içerisinde yapılan son seçim anketi sonuçlarını kamuoyuna duyurdu. Vatandaşın en önemli sorunu olarak hayat pahalılığının çıktığı 5750 kişinin katıldığı anket sonuçlarına göre Millet İttifakı'nın seçim yarışını önde götürdüğü görülürken Cumhur İttifakı'nda ise meydana gelen oy erimesinin devam ettiği gözlemleniyor.

115
Son anketten dikkat çeken sonuçlar! Hangi ittifak önde? - Sayfa 2

CUMHUR İTTİFAKINDAKİ GERİLEME SÜRÜYOR

Ankete katılanlara "Yarın seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz" sorusu sorulurken verilen cevaplara göre AK Parti'nin oy oranı yüzde 31,1, CHP'nin oy oranı yüzde 25,5, İYİ Parti'nin oy oranı yüzde 14,8 gözüken MHP'nin oy oranı ise yüzde 7,2 olarak hesaplandı.

215
Son anketten dikkat çeken sonuçlar! Hangi ittifak önde? - Sayfa 3

KARARSIZLAR AZALDI

5750 kişinin katıldığı ankette en dikkat çeken unsurlardan birisi de kararsızların yüzde 5'e (287 kişi) kadar gerilemesi oldu.

315
Son anketten dikkat çeken sonuçlar! Hangi ittifak önde? - Sayfa 4

Son 6 ayda iktidara karşı bakış açışı ankete katılanların yüzde 46'sında olumsuz yönde değişirken, yüzde 44'ünde herhangi bir değişiklik göstermemiş. Son 6 ayda iktidara karşı görüşü olumlu yönde değişenlerin oranı ise yüzde 2...

415