Son anketten dikkat çeken sonuç! Erdoğan’la Kılıçdaroğlu karşı karşıya gelse…

Yöneylem Araştırma Şirketi'nin Araştırma Genel Koordinatörü Doç. Dr. Derya Kömürcü, ellerindeki son verileri açıkladı. “Muhalefet bölünmediği sürece bence önümüzdeki seçimi kazanma potansiyeli çok yüksek” diyen Kömürcü, “Erdoğan'la Kılıçdaroğlu karşı karşıya gelseler, araştırmalarda nasıl bir tablo çıkıyor?” sorusuna da yanıt verdi.

Son anketten dikkat çeken sonuç! Erdoğan’la Kılıçdaroğlu karşı karşıya gelse… - Sayfa 1

Yöneylem Araştırma Şirketi'nin Araştırma Genel Koordinatörü Doç. Dr. Derya Kömürcü, Sözcü gazetesi yazarı Ruhat Mengi'nin sorularını yanıtladı.

“Muhalefet bölünmediği sürece bence önümüzdeki seçimi kazanma potansiyeli çok yüksek” diyen Kömürcü, yaptıkları son araştırmanın sonuçlarını da paylaştı.

İşte Mengi’nin yönelttiği sorular ve Kömürcü’nün dikkat çeken açıklamaları…

118
Son anketten dikkat çeken sonuç! Erdoğan’la Kılıçdaroğlu karşı karşıya gelse… - Sayfa 2

Sayın Kömürcü şu anda devam etmekte olan önemli bir araştırmanız olduğunu biliyorum. Seçim Kanunu'nda yapılan değişiklikten sonra partilerde durum nedir?

“Şu an sahada çok büyük bir araştırma yürütüyoruz; Türkiye'deki 81 ilde 87 seçim çevresi var, bu 87 seçim çevresinde toplamda 100 binin üzerinde görüşme yapıyoruz. Bitmemiş bir araştırma olduğu için net rakamlar vermekten çekiniyorum ama şunu çok açık söyleyebilirim; Türkiye genelindeki datayı analiz ettiğimde AKP'nin birinci parti olma özelliğini yitirme olasılığı görülüyor.”

218
Son anketten dikkat çeken sonuç! Erdoğan’la Kılıçdaroğlu karşı karşıya gelse… - Sayfa 3

“AKP oy oranı yüzde 30-33 aralığında seyrediyor, en son yüzde 31 ölçtük.”

318
Son anketten dikkat çeken sonuç! Erdoğan’la Kılıçdaroğlu karşı karşıya gelse… - Sayfa 4

“CHP oyları yüzde 28 civarında.”

418