Son ankette Erdoğan'a kötü haberler! İlk kez bu kadar düştü...

Aksoy Araştırma, yangınların ve hükümetin süreci yönetme biçiminin seçmen tercihlerini anlamlı oranda etkilediğini ortaya koydu.

Son ankette Erdoğan'a kötü haberler! İlk kez bu kadar düştü... - Sayfa 1

Aksoy Araştırma, yangınların ve hükümetin süreci yönetme biçiminin seçmen tercihlerini anlamlı oranda etkilediğini ortaya koydu. Orman yangınlarına müdahale konusunda hükümet başarısız bulunurken yangınları söndürmekten birinci derecede sorumlu olan kurumun Tarım ve Orman Bakanlığı olduğunu düşünenlerin oranı ise yüzde 83,5.

19
Son ankette Erdoğan'a kötü haberler! İlk kez bu kadar düştü... - Sayfa 2

Araştırma sonuçlarına göre 'bu pazar seçim olsa' Cumhur İttifakı’nın oy oranı yüzde 38,6 iken Millet İttifakı’nın oy oranı ise yüzde 42,0. Katılımcıların yüzde 13,8’i ‘kararsız olduğunu’, ‘belirtmek istemediğini’ ve ‘oy kullanmayı düşünmediğini’ ifade etti.

29
Son ankette Erdoğan'a kötü haberler! İlk kez bu kadar düştü... - Sayfa 3

"HÜKÜMETİ ELEŞTİRİKEN ÖZGÜR HİSSEDİYOR MUSUNUZ?"

Türkiye Monitörü araştırmasında ‘Hükümete yönelik eleştirilerde bulunurken kendinizi ne derece özgür hissediyorsunuz?’ sorusuna katılımcıların yüzde 56,7’si özgür hissetmediğini belirtirken sadece yüzde 23,8’i eleştiride özgür olabildiklerini düşünüyor.

39
Son ankette Erdoğan'a kötü haberler! İlk kez bu kadar düştü... - Sayfa 4

CUMHURBAŞKANLIĞI GÖREV ONAYI

Katılımcılara "Genel olarak düşündüğünüzde, Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı görevini yapış tarzını onaylıyor musunuz?" sorusuna yanıtlar alındı. Araştırmaya katılanların yüzde 51,8’ü Erdoğan’ın görev yapış tarzını onaylamadığını belirtirken, yüzde 26,9’u onayladığı yanıtını verdi. Katılımcıların yüzde 21,3’ü ise kararsızım cevabını verdi. Yaklaşık 1 yıldır görev onayı %32’lerde seyreden Erdoğan’ın görev onayı orman yangınları sonrası ilk kez %26,9’a düştü.

AKP seçmeninin %58,1’i görev yapış tarzını onayladığını ifade ederken bu oran Cumhur İttifakı’nın diğer bileşeni olan MHP seçmeninde ise yüzde 36,3 olarak görülüyor.

49