Son ankette dikkat çeken Mansur Yavaş detayı! ‘Nefesi ensesinde…’

Optimar Araştırma’nın Türkiye genelinde yaptığı anketin sonuçları belli oldu. 2 bin kişi ile yapılan ankete göre partilerin son oy oranı belli olurken Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili Mansur Yavaş detayı ise dikkat çekti.

Son ankette dikkat çeken Mansur Yavaş detayı! ‘Nefesi ensesinde…’ - Sayfa 1

Türkiye 2023'te yapılması planlanan seçime kilitlenmişken anket şirketleri de kamuoyunun nabzını tutmaya devam ediyor. Son olarak Optimar Araştırma’nın sonuçları ortaya çıktı.

122
Son ankette dikkat çeken Mansur Yavaş detayı! ‘Nefesi ensesinde…’ - Sayfa 2

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Optimar Araştırma'nın 12-15 Ağustos’ta Türkiye genelinde 2 bin kişi üzerinde yaptığı son seçim anketinin sonuçlarını köşesinde paylaştı.

Ankette Mansur Yavaş detayı dikkat çekerken konu ile ilgili Selvi'den “Kılıçdaroğlu’nun nefesi Yavaş’ın ensesinde” yorumu geldi.

222
Son ankette dikkat çeken Mansur Yavaş detayı! ‘Nefesi ensesinde…’ - Sayfa 3

Türkiye'nin en önemli sorununun yüzde 73,7 ile ekonomi ve işsizlik olduğunu belirten Selvi, "Ekonomi, hayat pahalılığı ve işsizliğin oranı düşmedikçe, açık ara birincilik kürsüsünden inmedikçe seçim sonuçlarını tayin edecek demektir" yorumunu yaptı.

322
Son ankette dikkat çeken Mansur Yavaş detayı! ‘Nefesi ensesinde…’ - Sayfa 4

Selvi, "Ekonomiyi Suriyeliler takip ediyor. AK Parti 2023 seçimlerine giderken ekonomiyi raya oturtmak ve Suriyeliler konusundaki toplumdaki tepkiyi gidermek zorunda" dedi.

Selvi'nin aktardığına göre “Bu pazar seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz?” sorusuna ankete katılanların verdiği cevaplar şöyle oldu:

422