Son ankette çarpıcı CHP-DEM Parti detayı! Yüzde 58,6 oran şaşırttı

31 Mart 2024’teki yerel seçimlerden önce anketler gelirken Optimar yaptığı son araştırmasında CHP ile DEM Parti arasındaki ‘kent uzlaşısı’ ile ilgili dikkat çeken sonuçlara ulaştı.

Son ankette çarpıcı CHP-DEM Parti detayı! Yüzde 58,6 oran şaşırttı - Sayfa 1

14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerini en doğru tahmin eden anket firmalarının arasında yer alan Optimar'ın Şubat ayı anketinde dikkat çeken veriler yer aldı. Hilmi Daşdemir'in sahibi olduğu Optimar Araştırma, CHP ile DEM Parti arasındaki uzlaşı ile ilgili anket çalışması yaptı. Ankete göre DEM Parti tabanı CHP ile ittifakı kabullenmiş görünüyor. Peki DEM tabanın bu tavrı Ekrem İmamoğlu'nun kazanması için yeter mi? Hangi partinin oyu ne kadar? İşte cevabı…

119
Son ankette çarpıcı CHP-DEM Parti detayı! Yüzde 58,6 oran şaşırttı - Sayfa 2

CHP ile DEM Parti İstanbul’un Esenyurt ilçesinde 'kent uzlaşısı' adı altında ittifak yaptı. CHP, Esenyurt adayını DEM Parti’nin de itiraz etmeyeceği bir isimle değiştirdi. Öte yandan DEM Parti, İstanbul’un birçok ilçesinde de aday çıkarmadı ancak bu durumun CHP ile DEM Parti arasında bir ‘ittifak’ olup olmadığı tartışmaları ise sürüyor.

219
Son ankette çarpıcı CHP-DEM Parti detayı! Yüzde 58,6 oran şaşırttı - Sayfa 3

"YENİ BİR İTTİFAK MI?"

Optimar Araştırma'nın 17-21 Şubat 2024 tarihleri arasında 26 ilde 2 bin kişiyle yaptığı "Türkiye'nin Nabzı" anketinde katılımcılara "CHP'nin DEM Parti ile yürüttüğü adı kent uzlaşısı olan siyasi işbirliği sizce yeni bir ittifak mı?" sorusuna toplumun yüzde 58.6'sı "Evet" cevabını veriyor. Hayır diyenlerin oranı ise yüzde 41.4.

319
Son ankette çarpıcı CHP-DEM Parti detayı! Yüzde 58,6 oran şaşırttı - Sayfa 4

YANLIŞ BULANLAR YÜZDE 76

Bu konuda CHP ile DEM seçmenleri arasındaki fark da ilginç. CHP'lilerin yüzde 48.4'ü, DEM Partililerin ise yüzde 75'i bunun bir ittifak olduğunu söylüyor. İttifakı doğru bulanların oranı da sadece yüzde 23.4. Yanlış bulanların oranı ise yüzde 76.6.

419