Politika
08 Ara 2019 09:35 Son Güncelleme: 23 Eyl 2020 15:40

Son anket sonuçları açıklandı! AK Parti, MHP, Babacan, Davutoğlu...

Artıbir Araştırma son anket sonuçlarını açıkladı. Sonuçlara göre AKP, MHP, CHP, İYİ Parti'de son durum ne? Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu hangi partiden oy alacak? İşte detaylar...

Artibir Araştırma Şirketi, siyasi partilerdeki son durumla ilgili yaptığı anketin sonuçlarını açıkladı.

Abdullah Gül'ün desteklediği Ali Babacan'ın ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kuracağı yeni partilerin hangi partilerden oy alacağı, Türkiye'deki sosyal ve ekonomik sorunların araştırıldığı ankette dikkat çeken veriler ortaya çıktı.

MHP'NİN OYLARI ALİ BABACAN VE AHMET DAVUTOĞLU'NA

AKP'den istifa eden ve bu ay içerisinde partisini resmen ilan etmesi beklenen Ahmet Davutoğlu'na en çok oy MHP'den kayacak. 

Anket sonuçlarına göre MHP'ye oy verenlerin yüzde 21.5'i, AKP'ye oy verenlerin ise yüzde 12.3'ü Davutoğlu'nun kuracağı partiye oy verecek.

Parti kurması beklenen bir diğer isim eski Ekonomi Bakanı Ali Babacan da en çok oyu MHP'den alacak.

Ankette yer alan verilere göre Babacan'ın partisine MHP'ye oy verenlerden yüzde 19.7, AKP'ye oy verenlerden ise yüzde 7.3'lük bir oy akışı sağlanacak.

EKONOMİ HALKI TEDİRGİN EDİYOR

Anketteki "Size göre Türkiye'nin en önemli sorunu hangisi?" şeklinde yöneltilen soruya yanıt veren katılımcılar, en büyük sorun olarak ekonomiyi görüyor.

Ankete katılanların yüzde 37.1'i en büyük sorun için ekonomi cevabını verirken, ekonomiyi yüzde 19.1'le işsizlik takip etti.

Diğer yandan ankete katılanların yüzde 54.3'ü ekonominin son 5 yılda daha kötüye gittiğini, yüzde 27.7'si aynı kaldığını belirtti.