Gündem
12 Şub 2015 12:35 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:02

Son 10 yılın ceza şampiyonu Aziz Yıldırım

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, son 10 yılda Yıldırım'a toplam 847 gün hak mahrumiyeti cezası verdi.

Trabzonspor'da geçen sezonun başında göreve gelen İbrahim Hacıosmanoğlu şu ana kadar 290 gün ceza aldı - Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'e, Beşiktaş Kulübü Başkanlığı yaptığı dönemde 150 gün ceza verildi. Dört büyükler"de başkanlık düzeyinde en çok cezayı alan Fenerbahçe'yi; Trabzonspor, Galatasaray ve Beşiktaş takip etti

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), son 10 yılda Süper Lig kulüp başkanları arasında en fazla cezayı Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a verdi.

Sarı-lacivertli kulüpte 15 Şubat 1998'de yapılan kongrede rakibi Vefa Küçük'ten bir oy fazla alarak başkanlığa seçilen Aziz Yıldırım, son 10 yılda toplam 847 gün hak mahrumiyeti cezası aldı.

Aziz Yıldırım, son 10 yılda bir seferde PFDK'dan en ağır cezayı alan kulüp başkanlarından biri oldu. Sarı-lacivertli kulübün başkanı, 2006-2007 sezonunda Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan derbi maçın hakemine "ağır şekilde hakaret" etmekten dolayı bir yıl men ve 20 bin lira para cezası verildi. O sezon Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Ekrem Cengiz de "TFF mensuplarına ve hakemlere hakaret ve tehdit" nedeninden dolayı bir yıl men ve 20 bin lira para cezası aldı.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Yıldırım'a, aynı sezonda "TFF mensuplarını küçük düşüren ve hedef gösteren açıklamaları" nedeniyle bir yıl daha men cezası verilirken, Tahkim Kurulu cezayı 5 aya indirdi. PFDK, bu süreçte Aziz Yıldırım'a 847 gün hak mahrumiyetinin yanı sıra 325 bin lira da para cezası verdi.