Son 10 anketin sonuçları ters köşe yaptı! İnce'nin oyları kime gidecek? İşte partilerin oy oranları

14 Mayıs cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimine 2 gün kala son anket sonuçları çıktı. KONDA başta olmak üzere anket firmalarının büyük çoğunluğuna göre cumhurbaşkanı seçimi ikinci tura kalıyor. Muharrem İnce'ye oy verecek olanların şimdiki tercihi hangisi olacak? Hangi parti ve ittifak ne kadar oy alıyor? İşte son anketlerin hepsi bir arada sonuçları...

Son 10 anketin sonuçları ters köşe yaptı! İnce'nin oyları kime gidecek? İşte partilerin oy oranları - Sayfa 1


14 Mayıs seçimlerine 2 gün kaldı. Kamuoyu araştırma şirketleri son anketlerini peş peşe yayınlamaya başladı. Sonucu en çok merak edilen anket olan KONDA anketi başta olmak üzere anketlerin büyük çoğunluğunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ilk turda seçimi kazanması mümkün görünmezken, Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesi sonrası, İnce'nin oylarının kime gideceği de soruldu. İşte son anketlerin sonuçları...

116
Son 10 anketin sonuçları ters köşe yaptı! İnce'nin oyları kime gidecek? İşte partilerin oy oranları - Sayfa 2

ORC'ye göre Kılıçdaroğlu ilk turda alıyor
ORC Araştırma'nın 10-11 Mayıs tarihleri arasında 28 ilde 3 bin 950 kişi ile yaptığı ankete göre cumhurbaşkanlığı seçiminde Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 51.7, Recep Tayyip Erdoğan yüzde 44.2, Sinan Oğan yüzde 2.8, Muharrem İnce ise yüzde 1.3 oy aldı.

216
Son 10 anketin sonuçları ters köşe yaptı! İnce'nin oyları kime gidecek? İşte partilerin oy oranları - Sayfa 3

ORC'ye göre partilerin oy oranları...
ORC Araştırma anketinde vatandaşlara pazar günü hangi partiye oy verecekleri soruldu. Ankete göre, AK parti diyenler yüzde 34.5, CHP diyenler yüzde 28.4, İYİ Parti diyenler yüzde 13.7, Yeşil Sol Parti diyenler yüzde 10.6, MHP diyenler yüzde 13.7 ve 'diğer' de yüzde 5.5 çıktı.

316
Son 10 anketin sonuçları ters köşe yaptı! İnce'nin oyları kime gidecek? İşte partilerin oy oranları - Sayfa 4

Optimar'a göre ilk turda bitiyor
Yapılan en son anket Optimar Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir tarafından açıklandı. 9-11 Mayıs tarihleri arasında 81 ilde 5 bin 950 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen Optimar anketine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 50.4, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 44.7, Sinan Oğan yüzde 3.4 ve Muharrem İnce yüzde 1.5 oy alıyor.

416