Somer Sivrioğlu Nusret için ne dedi? 'Şu an olduğu yere bakarsak...'

MasterChef Türkiye’nin jüri üyesi Somer Sivrioğlu, Hürriyet’ten Onur Baştürk’e samimi acıkmalarda bulundu. Sivrioğlu’nun Nusret Gökçe hakkında yaptığı yorum ise dikkat çekti.

Somer Sivrioğlu Nusret için ne dedi? 'Şu an olduğu yere bakarsak...' - Sayfa 1

50 yaşındaki Masterchef Türkiye jüri üyesi Somer Sivrioğlu, Hürriyet gazetesinden Onur Baştürk'e çocukluğundan günümüze yaşadığı değişimleri, yolculuğunu anlattı. Sivrioğlu Masterchef ile ilgili de itiraflarda bulundu.

115
Somer Sivrioğlu Nusret için ne dedi? 'Şu an olduğu yere bakarsak...' - Sayfa 2

“TANIDIĞIM BİR KİŞİ BİLE YOKTU” 

Avustralya’da restoranı olan Sivrioğlu, “Orada restoran açmak sana ne kazandırdı ve aynı anda neleri aldı götürdü?” sorusuna şu yanıtı verdi: 

“İnanılmaz bir özgüven kazandırdı! Avustralya’ya gittiğimde tanıdığım bir kişi bile yoktu. Zaten biraz da kaçış olarak gitmiştim. 90’lar pop furyasının bitmek üzere olduğu zamanlarda işletmemizi satmıştık ve boşluk içindeydim.”

215
Somer Sivrioğlu Nusret için ne dedi? 'Şu an olduğu yere bakarsak...' - Sayfa 3

"4 YILDA EPEY KAPADIĞIMI DÜŞÜNÜYORUM" 

Herkesin en yapmayacağı şeyi yapıp kimsenin gitmediği Avustralya’ya gitmeyi tercih ettim. Bu da bana tek başına kalmanın huzurunu, tek başına bir şeyleri başarmanın özgüvenini verdi. Bu çok ciddi bir kazanım. Şu anda dünyanın İngilizce konuşulan herhangi bir yerinde restoran açmak benim için çok kolay. Kariyerimin buraya gelmesinde en büyük etkendir Avustralya’da başarılı olmam. Orada olmak benden çok fazla bir şey götürmedi. Kendi kültürümden biraz uzaklaşmış oldum ama onu da şu son 4 yılda epey kapadığımı düşünüyorum.

315
Somer Sivrioğlu Nusret için ne dedi? 'Şu an olduğu yere bakarsak...' - Sayfa 4

“TÜRKİYE’DE BAŞARI DIŞ ETKENE BAĞLI” 

Soru: Sidney’deki restorancılık ile Türkiye’deki restorancılık arasında farklar neler sence?

 “Sidney’deki restorancılık tam bir yap boz gibi. Kuralları belli. Ne yapman gerektiğin, maliyetlerin, devletin verdiği destek, ruhsat fiyatları ve ekonomik durum da belli... Doğru ve iyi iş yaparsan, işine sahip çıkarsan başarılı olmaman için hiçbir neden yok. Türkiye’de ise başarı çok fazla dış etkene bağlı. Çok değişken bir yapısı var. Bunu tabii pandemi şartları dışında söylüyorum.”

415