Gündem
27 Mayıs 2014 15:32 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:13

Somali'de THY aracına saldırı! Ünlü SAT komandosu öldürüldü!

Somali'nin başkenti Mogadişu'da Türk Hava Yolları çalışanlarının bulunduğu bir araca saldırı düzenlendi.

Somali’nin başkenti Mogadişu’da, Türk Hava Yolları’na (THY) güvenlik hizmeti veren Çetin güvenlik firmasının Güvenlik Şefi Saadettin Doğan, uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybetti.  Türkiye ’nin Mogadişu Büyükelçiliği, devreye girerek saldırganın kimliğinin tespit edilmesi ve olayın aydınlatılması için Somali makamları ile irtibata geçti.

DÖRT KURŞUN İSABET ETTİ

Edinilen bilgiye göre, Doğan'ın seyir halindeki aracını durdurması ile otomobile kimliği belirsiz kişilerce ateş açıldı. Olay sırasında Doğan’a dört kurşun isabet etti. Durumu kritik olan Doğan, Deva Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

THY Sözcüsü Ali Genç, araçta bulunan pazarlama şefi Müslüm Aydın'ın ise saldırıdan yara almadan kurtulduğunu belirtti.

“ARAŞTIRIYORUZ”

Saldırıyı haber alan Mogadişu Büyükelçiliği derhal devreye girdi. Dışişleri Bakanlığı’na Doğan’ın durumu bildirilirken, Somali makamları ile de temasa geçildi. Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, “Saldırının sebebi de yapan da henüz belli değil. Büyükelçilik araştırma başlattı. Somali makamları ile temas halindeyiz” dedi. Mogadişu’da daha önce de Türk Büyükelçiliği’nin ek binası önünde intihar saldırısı düzenlenmiş çatışmada polis memuru Sinan Yılmaz şehit olmuştu. Saldırıyı Türkiye’nin Somali’ye desteğinden rahatsız olan El Kaide bağlantılı El Şebab örgütü üslenmişti.
POYRAZKÖY DAVASININ SANIĞIYDI
SAT Komandosu Deniz Kıdemli Başçavuş Saadettin Doğan, Poyrazköy Davası'nın sanıklarından biriydi.  Doğan'ın "Ergenekon silahlı terör örgütü üyesi olmak" iddiasıyla 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları isteniyordu. Yargılama sürecinde Saadettin Doğan tutuklanmadı. 85 sanıklı Poyrazköy Davası'nın tutuksuz sanığı Doğan'ın avukatı da yoktu. Doğan aynı zamanda Kardak Krizi sırasında kayalıklara çıkan ekipten de biriydi.
YARGILANDIĞI DAVA EYLÜL AYINDA GÖRÜLECEK
İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve Saadettin Doğan'ın da sanıkları arasından bulunduğu Poyrazköy Davası'nın dosyası, TMK 10. madde ile yetkili mahkemeler ile eski özel yetkili mahkemelerin kaldırılması üzerine, Kartal'daki İstanbul Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Bu mahkemede başlayacak yargılamanın ilk duruşması ise 18 Eylül'de yapılacak.
YARIN TOPRAĞA VERİLECEK
42 yaşında hayatını kaybeden Saadettin Doğan'ın cenazesi yarın Tekirdağ'a bağlı Çerkezköy'de toprağa verilecek. 

Saadettin Doğan'ın Somali'de çektirdiği fotoğraf: