Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun karıştığı ölümlü kazada yeni detay! Kusurlu kim?

Fatih'te motosikletli kurye Yunus Emre Göçer'e çarparak ölümüne neden olduğu öne sürülen Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulmuştu. Bilirkişi raporunda sürücünün kusurlu olduğu belirtilirken Göçer'in avukatı müvekkilinin kusurlu gösterildiğini savundu.

Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun karıştığı ölümlü kazada yeni detay! Kusurlu kim? - Sayfa 1

Fatih'te motosikletli kurye Yunus Emre Göçer'e çarparak ölümüne neden olduğu öne sürülen Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun karıştığı kazada adli trafik bilirkişisinin raporu çıktı. Savcılığa sunulan raporda, ölen Göçer'in kusuru bulunmazken Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun kullandığı aracın kusurlu olduğu belirtildi. Ölen kurye Yunus Emre Göçer’in avukatı ise, kazadan sonra polisin düzenlediği hatalı tutanak yüzünden müvekkilinin kusurlu gösterildiğini ve bu sebeple şüphelinin serbest bırakıldığını söyledi. Avukat Iyaz Çimen, “Tamamen arkadan gelen kişinin yola bakmamasından kaynaklı gerçekleşen bir kaza” dedi.

111
Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun karıştığı ölümlü kazada yeni detay! Kusurlu kim? - Sayfa 2

YURT DIŞI YASAĞI KONULDU

Kennedy Caddesi, Avrasya Tüneli çıkışı Zeytinburnu istikametinde 30 Kasım Perşembe günü öğlen saatlerinde meydana gelen kazada, motosiklet sürücüsü Yunus Emre Göçer (38)'in kullandığı motosiklete, Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Mohammed Hassan Shekh Mohamud'un kullandığı otomobil çarpı. Çarpmanın etkisi ile yola savrulan Göçer ağır yaralandı. Göçer kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Ölümün ardından soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla Somali Cumhurbaşkanının oğlu hakkında yurt dışına çıkış yasağı konuldu.

211
Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun karıştığı ölümlü kazada yeni detay! Kusurlu kim? - Sayfa 3

"KAZAYA SEBEBİYET VERECEK BİR UNSUR YOK"

Olayın ardından bugün adli trafik bilirkişi raporu hazırlandı. Raporda, kazanın olduğu gün havanın açık olduğu, yerleşim yeri içi yolun düz ve yol yüzeyinin kuru olduğu belirtildi. Ayrıca, yolda kazaya etken olabilecek herhangi bir sorunun olmadığı ifade edildi.

311
Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun karıştığı ölümlü kazada yeni detay! Kusurlu kim? - Sayfa 4

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Mohammed Hassan Shekh Mohamud'un ifadesine de yer verilen bilirkişi raporunda, Mohamud'un, ön tarafında seyir halinde bulunan ismini olay nedeni ile öğrendiği Yunus Emre Göçer'in kullandığı motosikletin bir anda hiç sinyal vermeden frene bastığı ve sağa dönüş yaptığı, bu sırada kaskının da bulunmadığını, motosikletin durması ve yolun kenarında bulunan kaldırıma doğru dönüş yaptığı esnada aracının frenine bastığını ancak duramayarak ve istemeyerek motosiklete çarpmak durumunda kaldığını, devamında motosiklet sürücüsünün savrulduğunu ve düştüğünü, bu esnada aracının hızının 50-55 km/h civarında olduğunu, kendisinin de yolun kenarında durarak şahsın yanına gittiğini belirttiği ifade edildi.

411