Gündem
17 Haz 2009 16:00 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 13:47

ŞOK!.. ORJİNAL BELGE TARTIŞMASI!..TARAF VE HABERTÜRK NASIL BİRBİRİNE GİRDİLER?

Taraf ve HaberTurk arasında "orijinal belge" tartışması yaşanıyor!

Taraf gazetesinin ortaya çıkardığı "AKP ve Gülen'i bitirme planı"nın yankıları sürerken, Genelkurmay Harekat Başkanlığı'nda hazırlandığı iddia edilen belgenin orijinal mi, sahte mi olduğu tartışması yapılıyor.

Haberin altında imzası bulunan Mehmet Baransu, haberden bir gün sonra emekli bir generalle konuşarak, belgenin gerçekliğini destekleyen açıklamaları kaleme almıştı.


Taraf gazetesi bugün de sürmanşetten verdiği 'Polisteki darbe belgesi orijinal' başlıklı haberde, Serdar Öztürk'ün ofisinde ele geçirilen belgede Albay Dursun Çiçek'in ıslak imzasının bulunduğunu yazdı.

Emniyet yetkililerinden bilgi alan Taraf, derin komplo planı belgesinin Ergenekon'da tutuklanan Serdar Öztürk'ün ofisinde hardisk veya CD'de değil, ıslak imzalı bulunduğunun ortaya çıktığını yazdı.

HABERTÜRK'E GÖRE BELGENİN ASLI YOK

Habertürk gazetesi ise yine sürmanşetten Ergenekon'u soruşturan İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'ndaki "İrticayla Mücadele Eylem Planı"nın fotokopi olduğunu iddia etti.

Gazete Habertürk, Adli Tıp'ın belgeye "sakıncalı olmakla birlikte" notu düştüğünü yazdı ve uzmanlara göre fotokopi belgenin gerçek olup olmadığının tespitinin zorluğunda birleştiğini haberde verdi.

Gazete ayrıca fotokopi olan belgenin orijinalinin kimde olduğunun bilinmediğini öne sürdü.