Gündem
24 Mayıs 2011 11:50 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:23

ŞOK İDDİA! SEÇİME SAYILI GÜNLER KALA ASIL BOMBA PATLAYACAK!

İddiaya göre MHP'deki kaset depreminde büyük balık seçim öncesinde ortaya çıkacak..

MHP'deki kaset depremi sonrası Takvim Gazetesi 'büyük balık seçim öncesi geliyor' iddiasında bulunuyor. 'Kasetli siyaset'te son perdenin seçime çok kısa bir süre kala sahneleneceği, 12 Haziran sandığına sayılı günler varken 'asıl kaset'in servis edileceği öne sürülüyor

BAHÇELİ ÜÇ MEKTUPLA UYARILDI

MHP'de 10 Başkanlık Divanı Üyesinin istifasına yol açan kaset skandalında, finalin, sandıktan hemen önce yapılacağı iddia ediliyor. Ankara kulislerinde dile getirilen iddialara göre, MHP lideri Devlet Bahçeli kaset olayları gündeme gelmeden önce 3 mektupla uyarıldı. Bahçeli'ye aday belirleme çalışmaları öncesinde ve sırasında gönderilen mektuplarda 14 MHP'linin ismi verildi, bunların kesinlikle aday yapılmaması istendi. Ancak Bahçeli bu mektupları dikkate almadı. Ardından da 10 istifayla sonuçlanan süreç başladı. Partiyi sarsan istifaların ardından bu kez de "kalan 4 isim" paniği başladı. Bu isimlerin de "ilk 10" gibi yine "üst düzey" isimler olduğu konuşulurken, Başkent kulislerine "MHP ile ilgili bomba etkisi yapacak 'asıl kaset' seçimlerden hemen önce çıkacak" iddiası yayıldı.

SİBER AJANLAR TAKİPTE

4 isim hakkında daha kaset olduğu, seçime kısa bir süre kala yayınlanacağı iddia edilen en önemli kasetin ise "büyük balık" olarak nitelendirildiği öğrenildi. Bu arada, kaset iddialarını soruşturan Ankara Cumhuriyet Savcılığı ise soruşturma çerçevesinde istihbarat birimleri ile TÜBİTAK ve TİB'den teknik yardım talep etti. Savcının talebi çerçevesinde 3 kişilik teknik bir ekip oluşturuldu. Siber ajanlar bütün süreci yakın izlemeye aldı. Çalışmalar, MHP lideri Bahçeli'nin iddiaları doğrultusunda Türkiye, ABD ve Almanya üçgeninde sürüyor. Kasetlere ilişkin bir "siber atlas" ortaya çıkaracak olan ekip, ardından elde ettiği bulguları savcılığa sunacak.

DİKER'E SANAL TEHDİT

KASET sürecindeki açıklamalarıyla dikkatleri üzerine çeken eski milletvekili Tevfik Diker, tehditlerin hedefi oldu. İnternet medyasında, "Ülkücü hareket seni unutmayacak!.." içerikli yazılar yazıldığını belirten Diker, şu yorumu yaptı: "Tamamını MHP içinden aldığım haberler hep doğru çıktı. Beni hedef alacağınıza koltuk verdiğiniz ama başınızı öne eğdiren 'kaseti çıkanlar'la uğraşın." Bu arada Bahçeli ise Diker'e ilişkin, "Başbakan, savcılar bu adamı çağırsın, dinlesin. Elinde neler var, nereden biliyor sorsunlar. Ben bu adamlarla muhatap olmam" diye konuştu.

DİYARBAKIR'DA 'MEYDAN' OKUYACAK

DİYARBAKIR'a 11 yıl sonra çıkarma yapmaya hazırlanan MHP lideri Devlet Bahçeli, ziyaretini gövde gösterisine dönüştürmeyi hedefliyor. Kapalı salon toplantısı yapacağı söylenen Bahçeli, bunun yerine Diyarbakır'ın ünlü "İstasyon Meydanı"nı istedi. İzin için başvuruldu ancak valilik, henüz MHP'lilerin talebini karşılamadı.

MHP Genel Sekreter Yardımcısı Muzaffer Çakmaklı, "Vermiyoruz demiyorlar ama 6 Haziran dahil her günün dolu olduğunu söylüyorlar" bilgisini verdi. İzin alamazsa, Bahçeli Diyarbakır'da sokak yürüyüşüne çıkacak.