Gündem
12 Tem 2014 10:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:26

Şok iddia! MİT muhbiri yaşıyor mu?

Malatyaspor eski Başkanı Nurettin Güven, 19 yıldır kayıp olan ve öldürüldüğü tahmin edilen, MİT muhbiri Tarık Ümit'in yaşadığını öne sürdü.

Ankara'daki faili meçhul cinayetler davasında yargılanan Malatyaspor eski Başkanı Nurettin Güven, 19 yıldır kayıp olan ve öldürüldüğü tahmin edilen, MİT muhbiri Tarık Ümit'in yaşadığını öne sürdü. Güven duruşmadaki ifadesinde, ''Tarık Ümit ölmedi. İngiltere’de yaşıyor. Ben ABD'de kendisini bir MİT’çi ile viski içerken gördüm” dedi.

Hem emniyet hem de MİT ile çalışan Tarık Ümit, eroin ve asit anhidrit kaçakçılığı olaylarının açığa çıkarılmasında polise yardımcı olmuş, 2 Mart 1995’de İstanbul Divan pastanesinde özel timciler Ayhan Akça ve Ziya Bandırmalıoğlu ile buluştuktan sonra ortadan kaybolmuştu. Ümit’in kaçırılarak Yalova’daki bir çiftlikte öldürüldüğü öne sürülmüştü.

BETONA GÖMÜLDÜ
MİT eski Daire Başkanı Mehmet Eymür, Ümit’in ‘’Öldürülecek iş adamları listesini kendisine gösterdiği için’’ ortadan kaldırıldığını savunmuştu. Ümit’in amcası Cemalettin Ümit ise, ‘’Abdullah Çatlı, İbrahim Şahin ve özel harekatçılar, Yalova'daki bir evde Tarık Ümit’e işkence yapıp öldürüyorlar. Cesedini de betona gömerek denize atıyorlar" demişti. Faili meçhuller davasından yargılanan Özel harekatçı Ayhan Çarkın da, Ümit'in Silivri'de bir ormanlık alana gömüldüğünü öne sürmüş gösterdiği alanda yapılan kazı çalışmalarından ise sonuç alınamamıştı.

''Ümit yaşıyor'' iddiasında bulunan ve hayali ihracat ile uyuşturucu olaylarına adı karışan Güven, Fransa'da uyuşturucu kaçakçılığından 18 yıla mahkum olmuş, 7 yıl bu ülkede yattıktan sonra  Türkiye'ye iade edilmişti. Fransız polisince yakalandığında üzeriden bir doktorun adına düzenlenmiş yeşil pasaport da çıkan Güven, Brezilyalı futbolcuları Malatya'ya transfer ederek adını duyurmuştu.