Gündem
30 Mar 2010 11:38 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:11

ŞOK!.. HANGİ ANKARA TEMSİLCİSİ MAĞAZADAN YÜZÜK ÇALARKEN YAKALANDI?

Bir gazetenin Ankara Temsilcisi girdiği bir mağazadan yüzük çalmaya çalışırken yakalandı.

Ankara’da geçtiğimiz Şubat ayında ulusal bir gazetenin Ankara Temsilcisi’nin kuyumcu mağazasından bir yüzük çalması nedeniyle göz altına alınarak karakolluk olduğu belirlendi. Polisi bile şaşkına çeviren hırsızlık olayı 1 Şubat akşamı meydana geldi. Başkent’te lüks bir alış veriş merkezinde meydana gelen ve polis tutanaklarına “Açıktan Hırsızlık” olarak geçen olay, bir mağaza çalışanının yüzüklere bakan kişinin ayrıldıktan sonra bir yüzüğün eksik olduğunu tespit etmesiyle ortaya çıktı.

KAMERALARDAN TESPİT ETTİ
Bir yüzüğün eksik olduğunu gören mağaza çalışanı CCTV kamerasından yüzüğü alan kişiyi tespit edince hemen iş merkezindeki güvenlik görevlilerine haber verdi. Mağaza çalışanı o arada mağaza önünden geçen gazete temsilcini CCTV kameralarındaki kişi olduğunu anlayınca çaldığı yüzüğü geri vermesini istedi. Gazete temsilcisi ise yüksek sesle “Sen benim kim olduğumu biliyor musun?” diye bağırdı.

ARABASINA BİNMEDEN YAKALANDI
Kötü karakteri Gollum’un bağımlısı olduğu yüzüğe ulaşmak için büyük çaba sarf ettiği ünlü Yüzüklerin Efendisi filmini akıllara getiren olayın ayrıntıları şöyle:
Habervaktim’in elde ettiği tutanaklara göre, dışarıda park halinde bulunan arabasına doğru yürüyen gazete temsilcisi arabasına binmeden alış veriş merkezinin güvenlik amiri ile mağaza çalışanı tarafından güvenlik merkezine getirildi. Bu arada iş merkezinde çalışan bir güvenlik görevlisi de şüphelinin arabasının bulunduğu yerde rutin araştırma yaparken yerde bir yüzük buldu ve bu yüzüğün … mağazasından çalınan yüzük olduğu ortaya çıktı.

GÜVENLİK GÖREVLİSİNİN İFADESİ
Yüzüğü bulan güvenlik görevlisinin tutanaklarda “Ben dışarıdaki rutin görevimi yaptığım bir esnada yol üzerinde bir yüzük gördüm. Bu yüzüğü aldım ve çalındığı beyan edilen yüzük olabileceğini düşünerek, elimdeki telsiz ile içeriye bilgi verdim ve benden yüzüğü almaya güvenlik amirimiz geldi. Ben ............ isimli şahsın bu yüzüğü benim bulduğum yere atarken görmediğim için bu yüzük buraya nasıl geldi bilmiyorum, ancak .......isimli şahıs binadan çıkıp aracına doğru giderken kullandığı istikamet ve tam kullanmış olduğu güzergah üzerinde buldum.” ifadeleri yer alıyor.

MAĞAZA ÇALIŞANI KADINLARLA KONUŞURKEN O AYRILDI
Tutanaklarda yer alan mağaza çalışanının ifadesine göre, gazete temsilcisi, kadın müşterilerle ilgilenen mağaza çalışanı yüzüklere dokunan şahsın hiç birşey demeden çıktığını gördü. Kadınlar da ayrılınca bu sefer yüzükleri kontrol eden mağaza çalışanı bir gümüş yüzüğün eksik olduğunu gördü. Hemen kamaralara baktığında ise az önce mağazadan çıkan şahsın yüzüklere dokunduğunu gördü. Bu arada tekrar mağazanın önünden geçen gazete temsilcisi ’iyi akşamlar’ dilerken, mağaza çalışanının ’durun bir dakika’ sözleri üzerine bağırmaya başladı.

AVUKATIMI ÇAĞIRACAĞIM
Mağaza çalışanının ’elimizde kamera kayıtları var’ sözleri üzerine ise “Siz benim kim olduğumu biliyor musunuz. Ben bir gazeteciyim. Avukatımı çağıracağım” ifadelerini kullandı. Mağaza çalışanı, güvenlik görevlisinin dışarıda bulduğu yüzüğün çalınan yüzük olduğunu kaydetti.

“SADECE PARMAKLARIMLA DOKUNDUM”
Öte yandan iş yeri sahibinin davacı olmaması nedeniyle serbest bırakılan gazeteci, kamera kayıtlarına rağmen ifadesinde hırsızlık suçunu reddetti. .......isimli şahıs ifadesinde şöyle dedi: “1 Şubat günü akşam 19.30 sıralarında vakit geçirmek için evime yakın olan …’ye dolaşmaya gittim. Bahse konu alış veriş merkezinde çeşitli mağazaların vitrinlerine ve tezgahlarına baktım. Doğrudur ben … isimli işyerinin tezgahlarına baktım, tezgahtaki yüzükleri dokunmak sureti ile kontrol ettim ancak ben yüzük almak ya da çalmak gibi herhangi bir şey yapmadım. Sadece parmağımla dokunarak baktım. Tezgahtar bayana da bu yüzükler bayan mı erkek mi diye sordum, alış veriş yapmadan diğer mağaza vitrinlerini dolaştım. Yarım saat sonra Büyülü Taş isimli işyerinin önünden geçerken tezgahtar bayanın suçlaması ile karşılaştım. Ben iddiaları hiçbir şekilde kabul etmiyorum. Benim konu ile ilgili söyleyeceklerim bundan ibarettir.

Turgay Aktürk - habervaktim.com