Gündem
24 Eyl 2014 16:43 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:45

Soğuk filmine Fas'ta ödül!

Seyid Çolak’ın senaryosunu yazıp yönetmenliğini yaptığı Soğuk filmi Fas’ta düzenlenen 7. Tangier Film Festivali’nden Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü.

Bu yıl 7.’si düzenlenen Tangier Film Festivali görkemli törenle son buldu. 17-21 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen festivalde 100’e yakın film seyirciyle buluştu. Festival’de Türkiye adına yarışan tek film olan Seyid Çolak’ın filmi Soğuk Jüri Özel Ödülü'ne layık görüldü. Binlerce filmin katıldığı festivalde kurmaca ve belgesel kategorisinde 30’ar film büyük ödül için yarıştı. ABD, Fransa, İtalya, Portekiz, İran, İngiltere, İrlanda dahil dünyanın birçok ülkesinden yarışmaya katılan filmler seyirciyle buluştu. Kurmaca kategorisinde ‘En İyi Film’ ödülünü Fransa yapımı Leila Bouzid’in yönetmenliğini yaptığı Zekaria filminin oldu. En İyi Kurgu ödülünü Canada’dan Benoit Desjardins’ın filmi Welcom to Yankee alırken, Tunus’tan Mehdi Barsaoui’nin Bobby mansiyon, Svetlana Dorosenko ise En İyi Kadın Oyuncu ödülüne layık bulundu. Belgesel kategorisnde ise birinciliği İbrahim Idrissi’nin Fire Jobs eseri göğüsledi.



GÜZEL ÜLKEMİN RENGARENK İNSANLARINA

Çekimleri Erzurum ve İstanbul’da yapılan ve gerçek olaylardan esinlenerek çekilen Soğuk filminin oyuncu kadrosunda ise Nurhayat Yıldırım, Yüksel Akça ve Ömer Atıcıoğlu bulunuyor. Görüntü yönetmenliğini Turgay Şafak’ın yaptığı filmin senaryosu da Seyid Çolak’a ait. Bir çocuğun karnesini aldıktan sonra evine dönüş sürecinde tipiye yakalanmasını ve büyük şehirde yalnız kalışını anlatan film Faslı seyircilerden de tam not aldı. Çolak’ın üçüncü filmi olan Soğuk festival yolculuğuna devam edecek. Çolak açıklamasında, “Filmi Erzurum’un soğuğunda zor şartlar altında çektik. Şimdi de ekipçe emeğimizin karşılığını alıyoruz. Bize ödülüne layık bulan festival jürisine çok teşekkür ediyorum. Ödülümü de her daim yanımda olan aileme ve güzel ülkemin rengarenk insanlarına adıyorum.” ifadelerini kullandı.