Gündem
03 Şub 2017 11:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:27

Snapchat'ten bomba hamle!

Snapchat'i oluşturan Snap adlı şirketin, New York borsasında ilk halka arz için hazırlandığı bildirildi

Mobil mesajlaşma uygulaması Snapchat'i oluşturan Snap  adlı şirketin, New York borsasında ilk halka arz (IPO) için hazırlandığı  duyuruldu.

Şirketin ABD Borsalar ve Menkul Kıymetler Komisyonuna (SEC) yaptığı  resmi başvuru açıklamasında, hisselerinin New York borsasına bu sene içinde  sunulmasının planlandığı bildirildi.

Açıklamada, şirketin söz konusu IPO'da yaklaşık 3 milyar dolar elde  etmeyi amaçladığı bilgisine yer verildi.

Snapchat uygulamasının 2011 ve 2012'de bin kişi tarafından  kullanıldığının belirtildiği açıklamada, bu sayının geçen sene itibarıyla 158  milyona ulaştığı ve kullanıcıların Snapchat uygulamasıyla günde toplam 2,5  milyardan fazla mesaj yolladığı kaydedildi.

Açıklamada, firmanın geçmişinin kısa olduğu ancak yeni bir iş modeli  geliştirdiği vurgulanırken, "Ancak, bu durum gelecekteki mali sonuçlarımızı  değerlendirmemizi zorlaştırıyor ve başarılı olamama riskimizi artırıyor."  ifadesine yer verildi.

Uzmanlar, Snapchat'in artan zararına işaret ederek, IPO sayesinde  şirketin finansman kaynaklarını artırmayı amaçladığını vurgularken, IPO'dan 3  milyar dolar elde edilmesi durumunda firmanın piyasa değerinin 25 milyar dolar  olmasının öngörüldüğünü ifade ediyor.

Snap firması 2015'te 372,9 milyon dolar zarar ederken, bu miktar geçen  yıl 514,6 milyon dolara yükselmişti.

ABD'de en son IPO düzenleyen sosyal medya firması Twitter, New York  borsasına ilk arz edildiği 7 Kasım 2013 günü 1,8 milyar dolar elde ederken,  şirketin gün sonunda piyasa değeri yaklaşık 24 milyar dolar olmuştu.