Polemik & Kulis
05 Nis 2019 13:02 Son Güncelleme: 05 Nis 2019 18:29

Skylife’tan şehir hastanelerine ambargo!

Türk Hava Yolları'na (THY) ait Skylife Dergisi’nin sağlık turizminde Türkiye’ye çıta atlatacak yeni şehir hastanelerine karşı ambargo uyguladığı iddia ediliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın en büyük hayalim dediği şehir hastaneleri projelerinin yapımı birer birer tamamlanıyor.

TÜRKİYE’YE İLGİYİ ARTIRACAK

Son olarak Ankara’da Ankara Şehir Hastanesi Açılış’ı bizzat Erdoğan’ın katıldığı törenle hizmete girdi. Avrupa’nın en büyük hastanesi olan yapı, aynı zamanda son dönemde giderek büyüyen Türkiye’nin sağlık turizmine de çıta atlatacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya göre Türkiye şu anda sağlık turizminde çok düşük bir potansiyelle çalışıyor ve şehir hastanelerinin devreye girmesiyle 5 yıl içinde ülke ekonomisine 10 milyar dolar katkı sağlamak mümkün. Resmi rakamlara göre sağlık turizmi ile sadece 2018'de 419 bin 790 insanın Türkiye’ye girişi sağlandı.

POTANSİYEL GÖRMEZDEN GELİNDİ

Türkiye’deki merkez medyanın açılışına büyük ilgi gösterdiği Ankara Şehir Hastanesi’nin Türk Hava Yolları'na (THY) ait Skylife Dergisi’nden ambargo yemesi ise dikkatlerden kaçmadı. Türkiye’nin turizm potansiyelinin pazarlanması adına en ufak detayları bile incelikle işleyen dergi Ankara Şehir Hastanesi’ni ise tamamen görmezden geldi.

Türkiye'de faliyet gösteren diğer havayollarına ait dergilerin oldukça geniş yer ayırdığı bu konu ile ilgili THY’ye ait bir derginin neden böyle bir yol izlediği ise şu an için merak konusu. Ancak kulislerde seçimlerin ardından yayın organları üzerinde başlayan kutuplaşmanın Skylife’a da sıçradığı yönünde iddialar var.