Gündem
19 Şub 2015 09:43 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:03

Skandalı ortaya çıkaran gazeteci istifa etti!

Skandalı ortaya çıkarıp, müşterilerinin vergi kaçırmasına yardımcı olduğunu ortaya koyan belgeleri yayınlamayan gazetede ayrılık yaşandı.

İngiliz Daily Telegraph gazetesinin baş siyasi yorumcusu Peter Oborne, HSBC’nin İsviçre kolunun müşterilerinin vergi kaçırmasına yardımcı olduğunu ortaya koyan belgeleri yayınlamayan gazetesinden istifa ettiğini açıkladı.

Open Democracy isimli internet sitesinde istifasının gerekçelerini açıklayan Oborne, Daily Telegraph yönetiminin HSBC ile ilgili haberleri görmezden geldiğini belirtti ve gazetenin bu tavrının reklam kaybetme kaygısından kaynaklandığını düşündüğünü söyledi.

HSBC’NİN MÜSLÜMANLARIN HESAPLARINI KAPATMASI İLE İLGİLİ HABERİ DE YAYINLAMADILAR

Oborne, geçmişte HSBC’nin İngiliz Müslümanlar’ın hesaplarını nedensiz yere kapatması konusunda da bir haber hazırladığını ancak bu haberin de gazetede yayınlanmadığını belirtti.

Haberin neden yayınlanmadığını gazete yönetimine sorduğunda “Sorularının temelsiz gerekçelerle geçiştirildiğini” ve “Yasal nedenlerle haberin yayınlanamayacağının” iddia edildiğini söyledi.

Ünlü gazeteci HSBC ile ilgili son skandalın da İngiliz basınında kendine geniş yer bulduğunu ancak Daily Telegraph’ın bu haberlere gerekli ağırlığı vermediğini dile getirdi.

Oborne, 5 yıl görev yaptığı gazetenin oldukça önemli bir gelir getiren Çin ekini yayınlamasından kısa süre önce patlak veren Hong Kong protestolarını da görmezden geldiğini hatta bu dönemde Çin’in İngiltere elçisi ile iglili önemsiz bir haber yayınlamayı tercih ettiğini de söyledi.

Gazeteci Daily Telegraph’ın bir çok önemli gazeteci ve editörü işten çıkarttığını ve “Click toplama haberciliğine” yöneldiğini de iddia etti.

Daily Telegraph gazetecinin iddialarını şiddetle reddetti ve gazetenin yazı işleri ile reklam bölümünün birbirinden tamamen bağımsız olduğunu iddia etti.