Medya
03 Şub 2020 11:37 Son Güncelleme: 03 Şub 2020 14:48

Ekrem İmamoğlu o isim için tasarrufta bulunacak mı?

Ekrem İmamoğlu'nun İBB'nin başına gelmesinin ardından İBB Genel Sekreter Yardımcılığına atanan Yeşim Meltem Şişli'nin İSMEK'te çalışan başörtülü kadınlara yönelik sözleri tartışılmaya devam ediyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli’nin İSMEK’teki kadın bölge sorumlularına yönelik skandal sözleri ortalığı ayağa kaldırdı. Şişli hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi de CHP'nin son iki seçimde ilk kez aralarında başörtülülerin de bulunduğu muhafazakarlardan oy almayı başardığına dikkat çekti ve "Yeşim Meltem Şişli’nin bu sözleri ne anlama geliyor?" diye sordu.

"Bekâr başörtülüler için itfaiyecilerle kaynaşma partisi düzenlenme fantazisini, başörtüsü zulmünün zirveye ulaştığı 28 Şubat sürecinde dahi duymadık" diyen Selvi, bunun CHP’nin muhafazakâr kesimle kurduğu ittifakı çatlatacağını söyledi.

Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu'nun bu söylem karşısında sessiz kaldığına dikkat çeken Selvi, "Merak ediyorum, seçim kampanyası sırasında Yasin-i Şerif okuyan, camide namaz kılan, başörtülü annesiyle görüntüler veren Ekrem İmamoğlu, Yeşim Meltem Şişli’yle ilgili bir tasarrufta bulunacak mı?" dedi.

İşte Selvi'nin bugünkü yazısından "İmamoğlu bir tasarrufta bulunacak mı?" başlıklı o bölüm:

Başörtüsü işi öyle göründüğü gibi basit bir iş değil. Muhafazakâr kesimin kırmızı çizgisidir. Başörtüsü zulmü 28 Şubat’ın sonunu getirdi. AK Parti döneminin kapısını açtı. Lafı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli’nin başörtülülere hakaret eden çirkin ve yakışıksız sözlerine getirmek istiyorum.

Kılıçdaroğlu’nun en önemli projesi muhafazakâr kesimden oy almaktı.

1- Bunun için ‘Millet İttifakı’nı oluşturdu. İYİ Partiliyi, Saadet Partiliyi, Demokrat Partiliyi CHP’nin yanına getirebildi.

2- CHP içindeki “Sağa kayıyoruz” tartışmalarına aldırış etmeden, yerel seçimlerde muhafazakâr kesimlerden oy alabilecek adayları çıkardı, başarılı oldu.

Bunun en başarılı örneği İstanbul’da Ekrem İmamoğlu, Ankara’da Mansur Yavaş’tı. İstanbul seçimlerinde İmamoğlu, Fatih, Başakşehir, Bağcılar gibi muhafazakâr ilçelerden ciddi oy artışları sağladı. Milliyetçi ve muhafazakârların oylarını almayı başardığı için 25 yıl sonra İstanbul’da seçimleri kazanmayı bildi.

KILIÇDAROĞLU ÇOK SERT TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Başörtüsü konusu CHP’nin yumuşak karnıydı. Kılıçdaroğlu seçim meydanlarında “Başörtüsü yasağını biz kaldırdık” dedi. İmamoğlu, “Benim annem de başörtülü” diye açıklamalar yaptı. Çok değil, daha kasım ayında Kadıköy’de başörtülü iki kıza Semahat Yolcu isimli kadın tokat atmıştı. Beşiktaş’ta ise öğretmen Şüheda E. başörtülü olduğu için saldırıya uğramıştı. Kılıçdaroğlu buna çok sert tepki göstermiş ve “Başörtülü bir kadına, başörtülü bir kızımıza başörtüsü taktı diye yapılan saldırıyı kınıyor, lanetliyorum” demişti.

CHP son iki seçimde ilk kez aralarında başörtülülerin de bulunduğu muhafazakârlardan oy almayı başarmışken, Kılıçdaroğlu başörtüsü konusunda “Lanetliyorum” diyecek kadar kararlı konuşuyorken, Yeşim Meltem Şişli’nin bu sözleri ne anlama geliyor? Savcılığa yapılan suç duyurusundan okuyorum. İSMEK’te çalışan başörtülülere “Kokuyorsunuz” deme cüretini nereden buluyor? Bekâr başörtülüler için itfaiyecilerle kaynaşma partisi düzenlenme fantazisini, başörtüsü zulmünün zirveye ulaştığı 28 Şubat sürecinde dahi duymadık. Bu Nur Serter’in ikna odalarından dahi daha çirkin bir söylem. Kadınlık onuruna yapılmış bir hakaret.

MUHAFAZAKÂRLARLA İTTİFAKI ÇATLATIR

CHP, muhafazakâr mahalleye ulaşmakta çok zorlandı. Ama sonunda başardı. Peki başörtülülere hakaret ederek mi onların oylarını aldı? Benden söylemesi, bu tür densizlikler, CHP’nin muhafazakâr kesimle kurduğu ittifakı çatlatır. Meral Akşener’in, Temel Karamollaoğlu’nun, Gültekin Uysal’ın bundan memnun kaldığını mı zannediyorsunuz?

Benim asıl merak ettiğim, Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu bu söylemin neresinde duruyor? Sesleri çıkmadığı için onayladıkları anlamına mı geliyor?

Sokakta saldırıya uğrayan başörtülüleri arayan Kılıçdaroğlu, İSMEK’te hakarete uğrayan başörtülüleri arayacak mı? İmamoğlu’ndan genel sekreter yardımcısı Şişli’yi görevden almasını isteyecek mi?
Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu samimiyet testinde...

Merak ediyorum, seçim kampanyası sırasında Yasin-i Şerif okuyan, camide namaz kılan, başörtülü annesiyle görüntüler veren Ekrem İmamoğlu, Yeşim Meltem Şişli’yle ilgili bir tasarrufta bulunacak mı?