Gündem
16 Eki 2022 09:52 Son Güncelleme: 16 Eki 2022 10:01

Skandal görüntüler! Maden faciasından 11 gün önce sendika başkanı köçek oynattı

Maden faciasından 10 gün önce Genel Maden İşçileri Sendikası Başkanı'nın köçekli eğlence görüntüleri yeniden gündem oldu.

Amasra’da facianın meydana geldiği maden ocağında çalışan işçilerin de üye olduğu Genel Maden İşçileri Sendikası’nın 10 gün önceki seçiminde köçek oynatıldığı görüntüler yeniden gündem oldu.

Yeniden seçimi kazanan Hakan Yeşil’in seçimin ardından ise makam odasında davullu zurnalı eğlence düzenlediği ve ‘kutlamaya’ köçek çağrıldığı ortaya çıktı.

Yeşil, sosyal medyada vatandaşların “Orada madencinin hatırası var Şemsi Denizer’in hatırası var bu görüntüler o makama yakışmadı”eleştirilerine Z Haber’de yanıt verdi.

Yeşil yaşanan durum nedeni ile kamuoyundan özür dileyerek “Bir anda gelişti. Engel olamadık” dedi.

Başkan Hakan Yeşil 5 Ekim'de Z HABER’e yaptığı açıklamada; “Arkadaşlar köçekle birlikte geldi oynamaya başladılar biz de dur diyemedik. Evet o makamda Şemsi Denizer’in hatırası var, şehit madencilerimizin hatırası var, bütün genel başkanlarımızın hatırası var hepsine saygı duyuyoruz hatıralarına da sahip çıkmaya çalışıyoruz. Ama dediğim gibi arkadaşlarımız seçim sonrası davul zurna ve köçekle geldi ve oynamaya başladılar. Bir anda olunca da yapamazsınız edemezsiniz demedik. Çıkıp da makamda oynamadık. 3-5 dakika eğlendiler sonra çıktılar. Bunu destekliyoruz olarak algılanmasın. Kamuoyundan özür dileriz” ifadelerini kullandı.