Gündem
06 Eki 2014 14:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:47

'Skandal' başlığını atan Milliyet muhabirine altı yıl hapis istemi!

Göktaş hakkında suç duyurusunda bulunan Savcı Er, mütalaaya ilişkin haberde geçen ‘skandal’ ifadesiyle kendisine hakaret edildiğini savundu.

İzmir Karabağlar’da gözaltına alınan Fevziye Cengiz’i dövdükleri gerekçesiyle yargılanan polis memurlarının davasında, dayağı ‘işkence saymayan’ savcı Göksel Er, mütalaayı ‘skandal’ başlığıyla haberleştiren Milliyet muhabiri Kemal Göktaş’ın altı yıla kadar hapsini istedi.

Savcı Er söz konusu mütalaada, sanık polislere bir, Cengiz’e ise sekiz yıla kadar hapis isteminde bulunmuştu.

SKANDAL İFADESİYLE HAKARET


Milliyet gazetesinin haberine göre, Göktaş hakkında suç duyurusunda bulunan Savcı Er, mütalaaya ilişkin haberde geçen ‘skandal’ ifadesiyle kendisine hakaret edildiğini savundu.

Haberle yargılamanın etkilenmeye çalışıldığını öne süren Er, Göktaş hakkında ‘kamu görevlisine hakaret’ ve ‘yargı görevini yapanı etkilemeye teşebbüs’ suçlamalarıyla üç yıldan altı yıla kadar hapis istemiyle soruşturma açılmasını talep etti.

Milliyet muhabiri Kemal Göktaş, Er’in suç duyurusu üzerine İstanbul Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında Ankara Başsavcılığı’na talimatla ifade verdi

NE OLMUŞTU?



İzmir Karabağlar Polis Merkezi’nde gözaltına alınan Fevziye Cengiz’i dövdükleri gerekçesiyle, işkence suçundan ağır ceza mahkemesinde yargılanan polis memurlarının davasında, savcı dayağı işkence saymama gerekçesini, “Sanık polisler işkence kastıyla değil, kendilerine hakaret edilmesinden duydukları kızgınlıkla bu suçu işlemişlerdir” sözleriyle açıklamıştı.

Karar aşamasına gelen davada mütalaasını veren savcı Göksel Er, işkenceyle suçlanan üç polis memurundan H.Y. ve B.S.’ye, bir buçuk aydan bir yıl bir aya kadar, Cengiz dövüldüğü sırada perdeleri kapatan polis memuru N.A. için de üç aydan dokuz aya kadar hapis cezası talep etmişti.

Buna karşılık, Fevziye Cengiz hakkında polislere hakaret ettiği ve direndiği gerekçesiyle iki yıl bir aydan sekiz yıl dokuz aya kadar hapis cezası istenmişti.