Gündem
15 Şub 2014 12:39 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:56

Sizi aşağılık ve alçak olmaktan kurtarmak istiyoruz! Taraf'tan eski çalışanlarına hodri meydan!

Taraf gazetesinin eski yayın yönetmeni Radikal yazarı Oral Çalışlar'ın CNN türk'te gazeteyi hedef alan açıklamalarına çok sert bir yanıt geldi.

"Taraf'ın bir proje olduğundan hiç bir şüphem kalmadı" diyen Çalışlar hem gazetenin her ay bir kaç milyon dolar zarar etmesine karşın 7 yıldır ayakta kaldığını söylemiş hem de Yıldıray Oğur, Kurtuluş Tayiz gibi Taraf'tan ayrılan isimleri açıklama yapmaya davet etmişti.

SİZİ AŞAĞILIK VE ALÇAK OLMAKTAN KURTARMAK İSTİYORUZ

Çalışlar'ın açıklamalarına ilk sayfasından yaptığı bir açıklama ile yanıt veren Taraf gazetesi hem Çalışlar'a hem de eski yazıişleri müdürleri Markar Esayan, Kurtuluş Tayiz, Yıldıray Oğur ve Tuncer Köseoğlu'na çağrıda bulundu. "Şimdi biz bu beş kişiye açık bir çağrı yapıyoruz." diye seslenen Taraf "Kısaca bildiğiniz her şeyi yazın. Biz kelimesine, noktasına, virgülüne dokunmadan yazdıklarınızı yayımlayacağız. Sizin bildiğiniz gerçeği herkes öğrensin. Biz de öğrenelim." dedi. Sert ifadelerin damha vurduğu baçıklamada "Sizi aşağılık ve alçak olmaktan kurtarmak istiyoruz. Gelin anlatın. İstediğiniz kadar da uzun ve ayrıntılı anlatın. Hepsini yayımlayacağız. Görelim bakalım “proje” neymiş? Siz neymişsiniz?" denildi.

İşte Taraf'ın o açıklaması:

Taraf ’ın üç ay genel yayın müdürlüğünü yapan Radikal Gazetesi Yazarı Oral Çalışlar, dün Doğan Grubu’na ait CNNTürk televizyonunda, ispatlamak zorunda olduğu bir iddiada bulundu.

Çalışlar, bu gazetede, daha önce çalışan dört yazıişleri müdürünün kendisine anlattıklarından, “Taraf ’ın tam bir proje olduğuna kesin kanaat getirdiğini” söyledi.

Sözünü ettiği yazıişleri müdürleri Markar Esayan, Kurtuluş Tayiz, Yıldıray Oğur ve Tuncer Köseoğlu.

Bu insanlar, bu gazetede beş yıl içinde “Taraf ’ın bir proje olduğunu” anlamışlar ve Çalışlar’a bunu ayrıntılarıyla anlatmışlar.

Şimdi biz bu beş kişiye açık bir çağrı yapıyoruz.

“Taraf ’ın bir proje” olduğunu nasıl anladığınızı...

Bunun kimin projesi olduğunu...

Siz burada çalışırken bunun proje olduğunu size hangi olayların gösterdiğini...

Hangi haberlerin verilişinden bu sonucu çıkardığınızı...

Sizin böyle düşünmenize yol açan haberler konusunda gazetede yapılan tartışmalarda neler konuşulduğunu...

Kısaca bildiğiniz her şeyi yazın. Biz kelimesine, noktasına, virgülüne dokunmadan yazdıklarınızı yayımlayacağız. Sizin bildiğiniz gerçeği herkes öğrensin. Biz de öğrenelim.

Şu anda genel yayın müdürümüz olan Neşe Düzel’in de aralarında bulunduğu gazetenin kurucuları da sizin bildiğiniz gerçeği öğrensin.

Siyasi iktidarın, “camide içki içtiler”, “Kabataş’ta başı örtülü kadına tacizde bulundular” türünden korkunç yalanlar söylediği... Onun bu yalanlarını destekleyen ve yayan yandaşların bulunduğu... Kısacası medyanın, “Alo Fatih” hattına bağlandığı bu rezil dönemde, eğer becerebilirseniz, sizi dürüstlüğe ve açıklığa çağırıyoruz.

Yoksa televizyonlara çıkıp öyle lafları eğip bükerek, bir söylediğinden biraz sonra çark etmek, “öyle de söylemedim” diyerek belirsiz kavramlar içinde dolaşıp bir gazeteyi suçlamak çok alçakça ve aşağılıkça bir davranıştır.

Sizi aşağılık ve alçak olmaktan kurtarmak istiyoruz.

Gelin anlatın.

İstediğiniz kadar da uzun ve ayrıntılı anlatın. Hepsini yayımlayacağız.

Görelim bakalım “proje” neymiş? Siz neymişsiniz?

Bekliyoruz.

NOT:

Taraf, halka açık bir şirket olduğu için her türlü denetimden geçiyor. Kaynağı belirsiz para girişi olsa, bu ânında ortaya çıkar. Taraf ’ın bütün hesapları şeffaf olarak üçer aylık bilançolarda yayınlanıyor. İddiası olanlar, Taraf ’ın yayınlanan denetim raporlarına ve bilançolarına bir baksınlar. Oral Çalışlar’a da asılsız parasal iddiaları için suç duyurusunda bulunuyoruz.