Politika
13 Kas 2022 19:19 Son Güncelleme: 13 Kas 2022 19:32

Siyasilerden Taksim'deki patlamayla ilgili tepki yağdı

İstanbul'un en kalabalık lokasyonlarından biri olan Taksim İstiklal Caddesi’nde patlama meydana geldi. Vali Ali Yerlikaya, “Can kaybı ve yaralılarımız bulunmaktadır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Taksim İstiklal Caddesi'ndeki patlamada 6 kişinin hayatını kaybettiğini, 53 kişinin de yaralandığını açıkladı. Erdoğan, "Şu an itibarıyla ilk incelemelerde kesin olarak bu terördür dersek belki yanlış olur ama ilk gelişmeler, valinin bize aktardığı ilk bilgiye göre burada bir terör kokusu var ve bir kadının bu işte rol oynadığı konusunda bir tespit var. " dedi.

Siyasi parti liderleri de İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlamaya ilişkin şu mesajları paylaştı:

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu: İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Yüce Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Başımız sağ olsun…

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce: İstiklal Caddesi’nde gerçekleşen patlama haberini üzüntüyle takip ediyorum. Patlamada hayatını kaybeden insanlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ: Taksim’deki İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlama sonucu hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Patlama sebebiyle Anadolu yakasındaki programımı iptal ederek, olayın olduğu bölgeye doğru yola çıktım.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu: “İstiklal Caddesi'nde bir patlama meydana geldiğini ve can kayıplarının olduğunu üzüntüyle öğrendim. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. Gelişmeleri endişeyle takip ediyoruz. Başımız sağ olsun…

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: Başımız Sağ Olsun. İstanbul İstiklal Caddesi’nde yaşanan patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: İstanbul'da İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum, yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Çok üzgünüm. Can kaybının artmamasını umut ediyorum.

ETİKETLER
#taksim #istiklal #cadde