Gündem
23 Şub 2013 10:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:02

SİYASİLER ENVER ÖREN İÇİN NELER SÖYLEDİ?

Cumhurbaşkanı Gül ve bazı siyasi isimler, Enver Ören'in vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül , İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Enver Ören 'in çok yönlü hizmetleriyle gönüllerde müstesna bir yer edindiğini, her zaman sevgi ve saygıyla hatırlanacağını bildirdi.

Mesajında, Ören'in vefatından derin üzüntü duyduğunu belirten Gül, şunları kaydetti:

''Türk iş aleminin seçkin ismi Enver Ören, çeşitli sektörlerdeki faaliyetleriyle memleketimize hizmet yolunda büyük bir sevdayla çalışmış, kurduğu yayın kuruluşlarıyla basınımızın gelişmesine önemli katkılar sağlamıştır. Çok yönlü hizmetleriyle gönüllerde müstesna bir yer edinen Enver Ören'i her zaman sevgi ve saygıyla hatırlayacağız. Enver Ören'e Allah'tan rahmet, ailesine, İhlas Holding camiasına, sevenlerine, iş ve basın dünyamıza başsağlığı diliyorum.''

ÖRNEK İNSAN
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, medya sektöründe herkesin ''Enver ağabeyi'' olan rahmetli Enver Ören'in, binlerce kişiye istihdam sağlayan, Türkiye'ye değer katan bir işveren, gazeteci, örnek bir insan olduğunu söyledi.
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Enver Ören'in vefatı dolayısıyla başsağlığı mesajı yayımladı.
Mesajında, Ören'in vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendiğini belirten Çağlayan, şunları ifade etti:
''Ülkemizin değerlerinden, Türkiye gazetesinin kurucusu, İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı, değerli insan Enver Ören'in vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Medya sektöründe herkesin 'Enver ağabeyi' olan rahmetli Enver Ören, binlerce kişiye istihdam sağlayan, Türkiye'ye değer katan bir işveren, gazeteci, örnek bir insandı.
Türkiye, yeri doldurulamayacak, değerli bir insanı kaybetti. Bıraktığı eserleriyle anılacak olan rahmetli Enver Ören'e Allah'tan rahmet diliyorum. Tüm sevenlerine, ailesine, TGRT, Türkiye Gazetesi, İhlas Haber Ajansı çalışanlarına ve medya dünyasına başsağlığı diliyorum. 74 yıllık yaşamı boyunca 'Enver ağabey' olarak bilinen rahmetli Enver Ören'in mekanı cennet olsun.''

İHLAS GRUBUNUN İHLASLI AĞABEYİ
İçişleri Bakanı Muammer Güler ise TGRT Haber yayınında şunları şöyledi:
"Gerçekten çok üzgünüm. Allah'tan rahmet diliyorum. İhlas ailesinin gerçekten ihlaslı abisine Allah'tan rahmet diliyorum. İyi bir eğitimci, iyi bir işadamı."

ONUN TAVSİYESİNE UYDUM
TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu ise Enver Ören'i ağabey olarak tanıdık ve öyle bildik. Kimine abi kimine baba olmuştur. Enver Ören'in bize bir tavsiyesi vardı: 'Ulaşılabilir insan olun'
Bu tavsiyeyi siyasi hayatımda uyguluyorum. İnsanlara hizmet etmenin ne demek olduğunu kendisinden öğrendik."

BİZLERİN KİTAP OKUMASINA VESİLE OLDU
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici , yayımladığı mesajında, İhlas Grubu ve TGRT camiasının ağabeyi Enver Ören'in vefatından büyük üzüntü duyduğunu bildirdi.
''Türkiye ekonomisine on binlerce insanı istihdam ederek katkılar sunan, İhlas Grubu ve TGRT camiasının ağabeyi Sayın Enver Ören'in vefatından büyük üzüntü duydum'' ifadesini kullanan Destici, şunları kaydetti:

''Allah rahmet etsin. Ailesinin, yakınlarının, İhlas camiasının ve Türk milletinin başı sağolsun. Türkiye büyük bir değerini yitirdi. Gençlik yıllarımızda bizlerin kitap okumasına vesile olan, gelişen Türkiye'ye müteşebbis ruhuyla kimya, elektronik, medya ve kurduğu diğer şirketlerinde binlerce, on binlerce insanımızı istihdam eden; Türk ve İslam dünyasının meselelerine kıyasıya ilgi duyan, ilgilenen çözüm yolları için sağlığını hiçe sayarak bu uğurda önemli gayretler gösteren Sayın Enver Ören'in vefatından dolayı müteessirim.

Hayatı sayısız başarılarla dolu Enver ağabeye Cenab-ı Allah'tan rahmet niyaz ve tazarru ederken, kıymetli eşleri hanımefendiye, Mücahit Ören Beyefendi'ye, İhlas Grubu ve TGRT camiasına sabır niyaz ediyorum. Türk milletinin başı sağolsun.''