Gündem
20 Mayıs 2011 19:55 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:22

''SİYASETE BULAŞMAMIŞ RÜYALAR GÖRSÜN!'' EGEMEN BAĞIŞ'TAN MÜJDE AR'A YANIT!

Devlet Bakanı Egemen Bağış Radyo KLAS'ta Michael Show'a konuk oldu. Bağış Müjde Ar'ın cennet tanımını yorumladı.

Egemen Bağış, Kral TV Müzik ödüllerinde Aysel Gürel kılığında sahneye çıkan ve "Cennetten geliyorum, yazarlar, sanatçılar, gazeteciler var ama hiç siyasetçi göremedim" diyen Müjde Ar’a şu yanıtı verdi:

“Müjde Ar’ın arkadaşı Ercan Karakaş da bir siyasetçidir, Türkiye’nin sosyal demokrasisine katkılarda bulunmuştur, ama onu CHP listelerinde göremedik, Ergenekon listelerine girememiş, yerine Ergenekon sanıkları girmiştir. Ben Müjde hanıma daha güzel rüyalar görmesini, anne kız muhabettini arttıran, siyasete bulaşmayan rüyalar görmesini diliyorum. Gerçek siyasetçi halkı için çalışır, milletinin çıkarlarını savunur, bunu yapan kişi cennete gitmezde nereye gider millete soruyorum.”

MÜJDE AR RÜYASINDA NE GÖRMÜŞTÜ?

İşte o programdan diğer satır başları:

Muhalefette Sadakat Kalmamış

Bağış, Tarkan’la olan diyaloğunu ve Yüksek Sadakat’in Eurovision başarısızlığı hakkındaki görüşünü soran Kuyucu’ya şu yanıtı verdi: “Tarkan’la tavla oynuyoruz, bazen o, bazen ben yeniyorum. Kimin yendiği önemli değil bence önemli olan dostluğumuz. Tarkan’ın müziğin evrim geçirmesinde ciddi rolü oldu, geç saatlere kadar kendi sınırlarını zorlayarak başarılı oldu, ben onun bu yönünün seviyorum. Sezen Aksu bir fabrika gibi müzik ve müzisyen üretiyor. Sertab Erener iftarımız Eurovision’u kazandı. Yüksek Sadakat’i de beğeniyorum. Yüksek Sadakat belki bu sene çok başarılı olamadı ama Türkiye’deki bazı muhalefet partilerine “sadakat” kelimesini hatırlattı. O grubun adı bile çok şey ifade ediyor, maalesef muhalefetimizde sadakat kavramı kalmamış."

Her öğrenciye bir  iPad

Bizim önem verdiğimiz bir vizyon var. 2002’de biz Türkiye’nin yönetimini devraldığımızda dünyanın 26. en büyük ekonomisiydik, şimdi 16. en büyük ekonomisiyiz;  2023’te en büyük on ülke arasına girmeyi hedefliyoruz. Biz dünya ile entegre bir nesil çıksın istiyoruz. Öğrencilerimize kitaplarını dağıttık, şimdi artık her öğrenciye bir i-pad vermek istiyoruz. Öğrenci internete girsin dünyadaki tüm kütüphanelere online bağlansın istiyoruz. Türkiye’nin önü çok açık yeter ki biz yarınlarla ilgili hazırlıklarımızı iyi yapalım. Ben Türkiye’nin geleceğinden çok umutluyum. Türk insanının zoru başaracağına inanıyoruz, bundan on yıl once Türkiye 12 yıl sonrasını göremiyordu, başbakanın merdivenleri çıkıp çıkamayacağını konuşuyorduk