Gündem
03 Oca 2012 12:45 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:11

SİYAD ONUR ÖDÜLLERİ'NE KİMLER LAYIK BULUNDU?

Sinema Yazarları Derneği'nin (SİYAD) Türk Sineması Ödülleri töreni 16 Ocak 2012 Pazartesi günü Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleştirilecek.

2011 yılında Türkiye’de vizyona çıkan filmlerin ‘en iyi’lerinin farklı dallarda değerlendirileceği gecede, SİYAD sinemamızın üç büyük ismine de onur ödülleri verilecek.
‘Bereketli Topraklar Üzerinde’, ‘Hakkari’de Bir Mevsim’, ‘Ayna’, ‘Dilan’ gibi her biri sadece ülkemizde değil uluslararası alanda da büyük başarılara imza atmış filmlerin sahibi, senarist, yönetmen ve film eleştirmeni Erden Kıral, gecede SİYAD Onur Ödülü’nü alacak ustaların ilki olacak.
“Züğürt Ağa”, “Kurbağalar”, “Derman” gibi çok sayıda filmde imzası bulunan, edebiyat ve sinema camiamızın değerli isimlerinden, yazar ve senarist Osman Şahin, 40. sanat yılında SİYAD tarafından da onurlandırılacak.
Çocuk yaşta tiyatro oyunculuğuna başlayan ve 1971 yılında “Şehzade Sinbad Kaf Dağında” filmindeki ilk rolünden itibaren yüz yürmiden fazla sayıda filme damgasını vuran oyuncu Perihan Savaş ise SİYAD Onur Ödülü’ne değer görülen üçüncü isim olacak.