Gündem
21 Oca 2013 23:16 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:39

SİYAD ÖDÜLLERİNİ KİMLER KAZANDI? İŞTE ÖDÜL ALANLAR!(MEDYARADAR/ÖZEL)

Sinema yazarları meslek birliği olan SİYAD'ın her yıl düzenlediği SİYAD Ödülleri bu gece sahiplerini buldu.

Ödül töreni Harbiye Cemal Reşit Rey Konser Salonunda yapıldı.SİYAD 45. kez gerçekleştirdiği ödül töreninde sinemaya büyük hizmetleri olan dört sanatçıya ödül verdi. Derneğin eleştirmen Tuncan Okan’ın anısına sunduğu ‘Tuncan Okan Sinema Emek Ödülü’ kültür ve sanat dünyamızın birçok alanında etkili çalışmalara imza atan sinema yazarı – çevirmen Sevin Okyay’a verildi. SİYAD Onursal Üyesi olan Sevin Okyay otuz yılı aşkın süredir film eleştirisi ve sinema yazıları yazıyor.

Yönetmen Feyzi Tuna ve unutulmaz kadın oyuncularımızdan Necla Nazır gecede Onur Ödülü alan diğer isimler olurken, ilerleyen yaşına rağmen üstün performans sergilemeyi sürdüren müzisyen, besteci, oyun yazarı ve oyuncu Arif Erkin de SİYAD tarafından Sinema Emek Ödülü ile taçlandırıldı.

Geçtiğimiz yıllarla kıyaslandığında, salonun dolu ve coşkulu olduğu gözlerden kaçmadı ancak törenin naklen TV yayınının şifreli bir platformdan yayınlanıyor olması salonda bulunamayan sinemaseverler arasında tepki uyandırdı. Siyad’la arası iyi olmayan genç yönetmen Orçun Benli’nin filmi Bu Son Olsun’un "en iyi müzik" dalındaki adaylığına itiraz etmesine rağmen filminin adaylıktan çıkarılmaması da ilginç bir gelişme olarak not düşüldü.

Ödül verenlerin, alanlardan daha çok konuştuğu ancak geçen yılın aksine Nuri Bilge Ceylan’ın hırkası gibi bir magazin polemiği üretmeyen 45. SİYAD ödüllerinin sahipleri;

EN İYİ FİLM: TEPENİN ARDI (Yapımcılar: Emin ALPER, Enis KÖSTEPEN, Seyfi TEOMAN)

EN İYİ YÖNETMEN: Zeki DEMİRKUBUZ (YERALTI)

EN İYİ SENARYO: Emin ALPER (TEPENİN ARDI)

CAHİDE SONKU EN İYİ KADIN OYUNCU: Neslihan ATAGÜL (ARAF)

EN İYİ ERKEK OYUNCU: Engin GÜNAYDIN (YERALTI)

EN İYİ YARDIMCI KADIN OYUNCU: Nihal YALÇIN (YERALTI)

EN İYİ YARDIMCI ERKEK OYUNCU: Mehmet ÖZGÜR (TEPENİN ARDI)

EN İYİ MÜZİK: Demir DEMİRKAN, Paolo POTI (ZENNE)

EN İYİ YABANCI FİLM: AMOUR / AŞK (Michael Haneke)

EN İYİ GÖRÜNTÜ YÖNETİMİ : Türksoy GÖLEBEYİ (YERALTI)

EN İYİ KURGU : Zeki DEMİRKUBUZ (YERALTI)

EN İYİ SANAT YÖNETİMİ : Osman ÖZCAN (ARAF)

AHMET ULUÇAY UMUT ÖDÜLÜ: Dilan Aksüt (LAL GECE)

EN İYİ BELGESEL: BEN UÇTUM SEN KALDIN (Yönetmen: Mizgîn Müjde ARSLAN)

EN İYİ KISA FİLM: BÉ DENG/SESSİZ (Yönetmen: Rezan YEŞİLBAŞ)

Oylamaya  katılan SİYAD üyesi 52 sinema yazarı: Agah Özgüç, Ali Ulvi Uyanık, Alin Taşçıyan, Atilla Dorsay, Banu Bozdemir, Berke Göl, Burak Göral, Burçak Evren, Burçin S. Yalçın, Ceyda Aşar, Ceylan Özçelik, Coşkun Çokyiğit, Cumhur Canbazoğlu, Cüneyt Cebenoyan, Çağdaş Günerbüyük, Deniz Yavuz, Erkan Aktuğ, Erman Ata Uncu, Erol Bilem, Fatih Özgüven, Fırat Yücel, Gözde Onaran, Janet Barış, Kerem Akça, Kutlukhan Kutlu, Melis Behlil, Mevlüt Tezel, Murat Erşahin, Murat Özer, Müge Turan, Necla Algan, Nil Kural, Okan Arpaç, Olkan Özyurt, Orhan Ünser, Övgü Gökçe, Sadi Çilingir, Saim Yavuz, Selin Gürel, Senem Aytaç, Senem Erdine, Seray Genç, Serdar Akbıyık, Serdar Kökçeoğlu, Sevin Okyay, Şenay Aydemir, Sungu Çapan, Tunca Arslan, Tuncer Çetinkaya, Uğur Vardan, Vecdi Sayar, Zeynep Dadak

MEDYARADAR/ÖZEL