Gündem
02 Tem 2011 15:08 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:31

SİVAS KARIŞTI! MADIMAK ANMASINA POLİS MÜDAHALESİ!

Sivas'ta polis göstericilere gaz bombası ile müdahale etti. Sabahat Akkiraz müdahale anını anlattı. İşte o anlar..

SİVAS olaylarının 18’inci yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde kentte geniş güvenlik önlemleri alındı. Anma programına gelenler kent girişinde durdurularak arandı. Eski otel binasının önü bariyerlerle kapatıldı.

2 Temmuz 1993’te Pir Sultan Abdal etkinlikleri için kente gelenlerin konakladığı Madımak Oteli’nin yakılması sonucu 33 aydın, 2 otel görevlisi ve 2 gösterici olmak üzere 37 kişinin öldüğü Sivas Olayları’nın 18’inci yıldönümü nedeni ile güvenlik tedbirleri sabah saatlerinden üst seviyeye çıkarıldı. Kent girişlerinde polis ekipleri anma etkinliklerine otobüsler ile gelenleri durdurarak arama yaptı. Kayseri, Tokat, Malatya ve Yozgat illerinden gelen takviye ekipler ile 2 bin polis görevlendirildi. Sabah saatlerinden itibaren eski Madımak Oteli binasının bulunduğu sokağa çıkan ana ve tali sokak ve caddeler trafiğe kapatıldı. Eski otel binası olan İl Özel İdare Bilim ve Kültür Merkezi binasının önü bariyerler ile kapatıldı. Bina önünde bekleyen vatandaşlar ve basın mensupları da tek tek arandı. Ayrıca binanın içerisine de çok sayıda çevik kuvvet polisi ile özel tim ekipleri yerleştirildi.

Valilik tarafından alınan karar gereğince bina içerisine sadece olayda ölenlerin yakınlarının alınacağı ifade edildi. Basın mensuplarına da yasak getirilirken, bina içerisinden sadece devletin resmi ajansının görüntü almasına izin verildiği bildirildi. Vali Ali Kolat, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ile birlikte bina önüne gelerek güvenlik tedbirlerini denetledi ve bina içerisine girdi.

YÜRÜYÜŞÜN ARDINDAN OTURMA EYLEMİ

Sivas Olayları’nın 18’inci yıldönümünde anma programına gelen gruplar Etem Bey Parkı’na kadar yürüyüş düzenledi. Yürüyüşün ardından kalabalık burada oturma eylemine başladı. Kalabalıktan bazıları oturma eylemi sırasında kendi aralarında tartıştıkları gözlendi . Bu sırada Sivas Valisi Ali Kolat, Madımak Bilim ve Kültür Merkezi’ne gelerek bilgi aldı. Ayrıca binanın içerisine de çok sayıda çevik kuvvet polisi ile özel tim ekipleri yerleştirildiği bildirildi

(DHA)