Medya
29 Nis 2020 11:04 Son Güncelleme: 29 Nis 2020 11:27

Sitemli mesaja Nedim Şener’den cevap: Biraz ayıp oluyor Sayın Livaneli

Türkiye koronavirüsle mücadelesinde önemli başarılara imza atarken, Zülfü Livaneli Küba'yı örnek göstermişti. Nedim Şener, geçtiğimiz günlerde yazdığı yazısında bu konuya değinmişti. Şener, yazısının ardından kendisine sitem dolu bir mesaj atan Livaneli'ye Hürriyet'teki köşesinden yanıt verdi.

Nedim Şener, pazartesi günü Hürriyet'teki köşesinde “Evet, bir İsveç, bir Küba, bir Uganda değil ama siz ülkenizle gurur duyun” şeklinde bir yazı yazdı.

Yazısında Türkiye’de sağlık çalışanlarının fedakârca çalışmalarını anlatırken, Türkiye’nin dünyanın 55 ülkesine gönderdiği yardımlardan, 60 bine yakın insanın dünyanın çeşitli ülkelerinden getirmesinden bahsetti.

Türkiye’nin bu örnek tutumunu, daha önce Uganda’yı öven CHP’li Gürsel Tekin ile Küba’yı örnek veren sanatçı Zülfü Livaneli’nin attığı tweet’lerle karşılaştıran Şener'e Livaneli'den sitem dolu bir mesaj geldi.

O mesaja bugünkü köşesinden yanıt veren Şener, şu ifadeleri kullandı:

"Yazım üzerine Sayın Livaneli sitemli bir mesaj atmış. Bana bir de soru sormuş.

Yazımın sonunda cevabını vereceğim ama önce Livaneli’nin Kübalı doktorları övdüğü tweet’ini bir kez daha hatırlatayım: “Bu zor günlerde içimi ferahlatan tek şey, Küba’nın verdiği insanlık ve dayanışma dersidir. Sosyalizm yaşatır.”

MESAJDAKİ SORU

Yazım üzerine Zülfü Livaneli’nin bana yolladığı mesaj ise şöyle: “O twitin tarihi 17 Mart. Kargaşa dönemi. Ayrıca Küba’nın İtalya ve diğer ülkelere doktor göndermesi ve sağlıktaki başarılarından söz ediliyor sadece. Bu suç mu? Ne kadar dolaylı anlam çıkarmışsın. Bu ülkenin bir insanı olarak her başarı beni sevindirir elbette. Bunu dilerim. Biraz ayıp olmamış mı Nedim, selamlar...”

Elbette, Livaneli’nin ülkenin başarısına sevineceğini ben de biliyorum. Aksini düşünmem. Hatta birçok uzmanın da tepki gösterdiği ilaç önerisini bile buna bağlıyorum.

Benim aklım, Livaneli’nin yolladığı mesajın sonunda yer alan “Ne kadar dolaylı anlam çıkarmışsın. Bu ülkenin bir insanı olarak her başarı beni sevindirir elbette. Bunu dilerim. Biraz ayıp olmamış mı?” sorusuna takıldı, zaten sitemi de o soruda saklı...

Asla kimseye yapmadığım gibi Livaneli’ye de haksızlık etmek istemem. Bu yüzden, tıpkı Kübalı doktorlar gibi Türk doktorlar ve sağlık çalışanları hakkında da olumlu, destekleyici, övücü bir mesajı varsa onu yayınlamak da boynumun borcu diye düşündüm. Çünkü Türk sağlık çalışanları fedekârlıklarıyla bunu ve daha fazlasını hak ediyorlar.

Kim ne yazmış diye bakmak âdetim değildir ama Livaneli’ye haksızlık yapmış olabileceğimi düşünerek, bir sonraki yazımda yer vermek amacıyla Türkiye’de doktorların, hemşirelerin ve tüm sağlık çalışanlarının canı pahasına verdiği mücadele hakkında Twitter hesabına göz atmak zorunda kaldım.

17 Mart’tan itibaren tweet’lerine baktığımda, birçok konuda mesaj yazmış, birçok mesajı da retweet etmiş. Tartışmanın uzamaması için örnek vermeyeceğim, beni de ilgilendirmez. Ama Sayın Livaneli’ye haksızlık da yapmak istemedim.

Ancak Türk sağlık çalışanlarının başarısından duyduğu sevince örnek verebileceğim tek bir mesaj bulamadım. Olsun, kendi tercihi. Türk doktorları, sağlık çalışanları hakkında övücü mesaj yazmak zorunda mı? Elbette değil. Peki Kübalı doktorları övmek suç mu? Elbette hayır.

Şimdi sıra Sayın Livaneli’nin bana yönelttiği, “Biraz ayıp olmuyor mu Nedim?” sorusuna cevap vermeye geldi: “Evet, bu kadar fedakâr çalışan sağlık çalışanlarını hiç olmazsa Kübalılar kadar takdir etmemek biraz ayıp oluyor Sayın Livaneli...”" 

 Yazının tamamını okumak için tıklayınız