Gündem
04 Haz 2015 15:08 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:37

Şişli’de çocuklar “el ele tutuşma” rekoru kırdı!

Şişli Belediyesi “Dünya Çevre Günü” etkinlikleri kapsamında “el ele tutuşma” rekoruna imza attı, Şişli’nin doğa dostu okulları Şişli Belediyesi tarafından ödüllendirildi.

İstanbul Ortaokulu’nda düzenlenen “Dünya Çevre Günü” etkinliklerinde “el ele tutuşma rekoru” kırıldı, Şişli’nin en çevreci okulları ödüllendirildi.

Açılış konuşmasını Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün yaptığı etkinlikte “Yeşil Yıldızlı Okullar Projesi”nde dereceye giren okullar, birbirinden güzel ödüllere kavuştular. Dereceye giren okulların bilgisayar sınıfı, zeka oyunları atölyesi ve spor salonu ile ödüllendirildiği törende “Yeşil Yıldızlı Okullar Projesi”nde birinci olan İstanbul Ortaokulu’na 20 adet bilgisayar hediye edildi. Proje kapsamında bir sene boyunca Şişli’de tüm okullar gezilerek okulların ihtiyaç listeleri belirlendi, raporlar hazırlandı.



Çevreye Duyarlılıklarından Ötürü Ünlü İsimlere Ödül

“Dünya Çevre Günü” etkinlikleri, ödül sonrası bir rekora sahne oldu. Çevre ile ilgili farkındalığı arttırmak amacıyla el ele tutuşularak bir zincir oluşturuldu. Dünya Çocuk Rekorları yetkilisi Aydın Türkgücü’nün başlattığı rekor denemesine bine yakın çocuk katıldı. Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Cem Ceminay, Hande Kazanova, Prof.Dr.Orhan Kural gibi isimlere çevreye gösterdikleri duyarlılıktan dolayı “Çevreye Katkı Ödülü” verdi. 

Çevre ile ilgili bir anısını katılımcılar ile paylaşan Hayri İnönü, “Yıllar önce Teşvikiye’de oğlumla yürürken gayet hoş giyimli bir bayan, yere bir kağıt parçası attı. Oğlum da bayana doğru ilerleyerek o kağıt parçasını aldı, “hanımefendi, düşürdünüz galiba” diyerek o kağıdı bayana verdi. Gördüğünüz gibi çocuğunuz sizi eğitebiliyor. Bu şekilde çevremizi temiz tutabiliriz” dedi.