Gündem
17 Oca 2014 15:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:53

Sırrı Süreyya'dan şok çıkış; Malatya'da da Ağca'yı aday gösterin!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayı Sırrı Süreyya Önder HDP adaylarının tanıtım toplantısında CHP'ye sert çıktı.

Önder, "Kentlerimiz kadın kentleri olacak. Herhangi bir zaman diliminde kentin herhangi bir ucundan diğer ucuna güvenle, onurla, ayrımcılığa uğramadan, tehdit altında olmayacağı kadın kentleri yaratacağız. Bizim bir farkımızda burada. CHP ve onun medyadaki değnekçileri nice zamandan beri bizi bölücülükle suçluyorlar. Bu bölücülükle altın madalyamız olsun. Oyları bölmeyin diyorlar. Peki, bu tezgahı boşa çıkarmak için gelin ilkesel olarak kente yaklaşımınız nedir dedik. Kente dönük siyasetinizi söyleyin. Neoliberal kavramların bir tekini kullanmadan. Kadın-erkek eşitliğini aşağı düşürmeden gelin anlatın bize. Dediler ki; sizinle yan yana görülmemiz bize zarar verir. Onlara dedim ki; biz buradaki temsilciler ve burada olmayan yoldaşlarımız, bu ülkenin, bu toprakların en şerefli insanlarıyız. Tarihin en aydınlık insanlarıyız. Ömrümüz faşizmle mücadeleyle geçmiş. Mazlumun yanından ayrılmamışız. Bizim yanımızda olmak insan olana sadece şeref verir. Kim zarar vermiyormuş? Mansur Yavaş zarar vermiyormuş! Eşber Yağmurdereli'ye kör, Deniz Gezmiş ve Yılmaz Güney'e katil diyen aday zarar vermiyormuş. Malatya'ya da Mehmet Ali Ağca'yı aday gösterin. Kesinlikle kazanırsınız. Niye bu kadar CHP'ye çatıyorsun diyorlar. Benim bu işte ticaretim yok. Aldığımı satıyorum. Kârım yok. CHP'liler, hırsız, sahtekar, dolandırıcı dediniz. Ne siz özeleştiride bulundunuz. Sarıgül'ü betonarmeyle özdeşleşmiş, kentte gölge bırakmayan insanı aldınız size zarar vermeyecek! Gezi direnişinde yitip giden Hataylı canlarımıza 'marjinal' diyen adamı aldınız aday ettiniz. Biraz vicdan lazım. O canlara marjinal diyen adamı 'çözüm' diye getireceksiniz, sonrada oyları bölmeyin diyeceksiniz. Sizleri paramparça edeceğiz."

AKP diye bir hükümet olmadığını belirten Önder, "Belediyeleri de beraber. Acaba bu gece bizim hangi hırsızlığımız ortaya çıkacak diye düşünüyorlar. İddia ediyorum seçimi göremeyecekler. Sadece İstanbul'da değil tüm Türkiye'de HDP ve BDP bileşenleri ile bir de geri kalan hepsi. Onlar biz siyasal partiler biz bir siyasil parti. Biz halkı onlar zulmü yağmayı temsil ediyorlar. Onlar birbirlerine dünya lideri diyorlar. Biz de ülkenin geleceğiyiz, yüz akıyız. Bu düzen partilerini söküp atacağız" dedi.