Medya
05 Tem 2011 10:50 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:32

SIRRI SÜREYYA'DAN MURAT BELGE'YE SERT YANIT!

Taraf yazarı Murat Belge'nin "arkadaşım Sırrı'ya oy veremezdim" dediği röportajına Sırrı Süreyya'dan yanıt geldi!

'Yetmez ama Evetçiler, ölen adamların ölümünden sorumludur' diyen Sırrı'ya oy vermedim'

Bu cümle dün Radikal'den Ezgi Başaran'a konuşan Taraf yazarı Murat Belge'ya ait.  Sırrı Süreyya Önder, kendisini bu sözlerle hedef seçen Murat Belge'ye Akşam'dan sert yanıt verdi: "Durduğu yerin hiçbir kıymeti, anlamı yok. Bir de kendisini komünist zannediyor"

Murat Belge'nin seçim öncesinde AKP'ye oy vermeyi planladığı ancak seçim sabahı bunu yapamayacağını hissettiği için sandığa gitmediğini anlattığı röportajında, 'Yetmez ama Evetçiler ölen adamların ölümünden sorumludur' diyen Sırrı'ya, arkadaşım olduğu halde oy verecek halim kalmamıştı şeklindeki sözleri tartışma yarattı.

BDP'nin desteklediği Bağımsız İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Belge'nin açıklamalarından dolayı biraz şaşkın olduğunu belirterek, 'Murat Belge karıştırmış. Hiçbir yerde bu veya buna benzer bir cümle ne yazdım ne söyledim' dedi.

YAZMADIKLARIMI BANA MAL ETTİ

Önder, Belge için şu değerlendirmeyi yaptı:

'Durduğu yerin hiçbir kıymeti, anlamı, gerçekle alakası da yok. İki şey beni çok şaşırttı: Bir, komünist olduğunu zannetmesi... Bir komünist neleri savunmaz diye soru sorulsa, ne cevap verilecekse, Belge'nin röportajında hepsi var. Ne olduğunu ben tanımlamam, müdahil olmam ama komünist gibi düşünmediği kesin.

İkincisi de, hiçbir yerde söylemediğim ve yazmadığım bir sözü bana mal etmesi. Söylediğim şeylerden dolayı başımda yeterince dert var. Murat Belge buna bir de söylemediğim şeyleri ekledi.'