Televizyon
03 Haz 2014 08:39 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:15

Sırrı Süreyya Önder'den Vali Mutlu'ya ağır sözler! İstanbul'un Valisi misin delisi mi?

Canlı yayın programına katılan Sırrı Süreyya Önder, çocukların dağa kaçırılmasıyla ilgili konuştu.

HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, PKK'nın kaçırdığı iddia edilen çocuklarla ilgili konuştu. Kaçırma iddialarını yalanlayan Önder, Kandil'in 18 yaş altındaki göndermek için elinden geleni yaptığını iddia etti. Pozantı'da tecavüze uğrayan çocukları hatırlatan Önder, bugün konuşan siyasetçilerden kimsenin o gün bu iğrençliğe ses çıkarmadığını iddia etti.

Sırrı Süreyya Önder, CNN Türk'te Cüneyt Özdemir'in sorularını cevapladı. PKK'nın kaçırdığı iddia edilen çocuklarla ilgili konuşan Önder, çocuk meselesinin Kandil'in de gündeminde olduğunu, 18 yaş altındaki PKK'lıların ailelerine geri dönmeleri için ikna edilmeye çalışıldığını söyledi. İşte Önder'in o sözleri;

"VALİSİ MİSİN DELİSİ Mİ?"

Çocuk meselesi, dünyanın her yerinde ve her şart altında sadece çocuk meselesidir. Şimdi hamasi nutuklar çekenler ve kaçırıldı diyenler, bu pis bir propagandadır. İstanbul'un bir valisi var. Şimdi genel başkanımızı linç edecekler, niye dair bir telefon açtığınızda siz de çocuk kaçırıyorsunuz diyecek. Bakın, şu seviyesizliğe bakın. İstanbul'un valisimisin yoksa delisimisin diye insana sorarlar. Bu nasıl bir dil?

"KAÇIRILMA OLAYI YOK"

Şimdi, kaçırılma yok! Ben ilk açılım süreci başladığında, günlerce Kandil'de kaldım. Oradakilerle görüştüm, sürece ikna etmek için. Orada kendi gözümle gördüğüm. Birinci gündemleri 18 yaşın altındaki katılımları evlerine göndermek. Çünkü BM'nin ilgili kurumuyla görüşmeleri devam ediyorlardı. Henüz taraf değildiydiler, çünkü gerekli şartları yerine getirememişlerdi. Terör listesinden çıkmak gibi bir gündemleri var.

"ÇOCUKLAR GERİ DÖNMEK İSTEMİYOR"

Onun için bu kişileri evlerine göndermek istiyorlar. Onurumla söylüyorum, o çocuklar büyük itiraz ediyorlardı. Bizi kimse buradan göndermeye hakkı yok diyorlardı. Nedeni, Roboski vardı Pozantı cezaevi var!

"TECAVÜZE UĞRADILAR"

Bu ülkere Pozantı cezaevinde Sayın Arınç ve Sayın İstanbul Valisi sayın ilgili siyasetçiler, kaçırılıyor diyen herkes bu çocuklar bu ülkede sistematik olarak ırzına geçildi, tecavüze uğradılar. Onlar 13-14 yaşındaydılar. Bu çocukların cezaevinde ne işi var diye bir gün sormadınız. Cezaevinde nasıl tecavüze uğrar diye bir gün bile sormadınız.

"KAÇINIZ BİR CÜMLE SARFETTİ ULAN"

Aldılar onları, gönderdiler İzmir'e. O cezaevi kapatıldı. Ne yapacağımızı şaşırdık. Elimiz ayağımıza dolandı. Nutkumuz tutuldu! Kaçınız bir cümle sarfetti ulan!