Gündem
18 Eki 2011 12:19 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:55

SIRRI SÜREYYA ÖNDER MECLİSE KRAVATSIZ GİRMEYİ BAŞARDI!

Sırrı Süreyya Önder tarihe geçti... TBMM'nin internet sitesindeki tek kravatsız oldu.

Meclis’in yeni simalarından BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in ilk imza attığı yasa değişikliği önergesi Meclis’te ‘başörtüsü serbestliği’ ve ‘kravat zorunluluğunun’ kalkması oldu.

MECLİS’E KRAVATSIZ GİRMEYİ BAŞARDI
Önerisi ‘rafa’ kaldırılsa da Önder, Meclis’e ‘kravatsız’ olarak girmeyi başardı. Meclis’in resmi internet sitesinde kravatsız fotoğrafı yayınlanan tek isim Sırrı Süreyya Önder oldu. Önergesi kabul edilmediği için Meclis’e takım elbiseli ve kravatlı gelmek zorunda kalan BDP’li Önder, bir şekilde bu yasağı deldi. Meclis’in resmi internet sitesi ‘tbmm.gv.tr’ adresinde yer alan milletvekili albümünde Önder’in kravatsız fotoğrafı yer aldı.



KAZAK VE CEKETLİ FOTOĞRAF
Albümde Önder’in kazak ve ceketli fotoğrafı bulunuyor. Önder dışında kravatsız fotoğrafı yayınlanan milletvekili de yok. Meclis internet sitesindeki fotoğraf ve özgeçmişler vekillerinkayıt işlemleri sırasında verdiği fotoğraflar ve bilgilere göre düzenleniyor. Meclis albümü henüz kitap halinde basılmadığı için Önder’in kravatsız fatoğrafının bu albümde yer alıp almayacağı merak ediliyor.