Polemik & Kulis
06 Mayıs 2013 20:45 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:09

SIRRI SÜREYYA O SİLAHLARI ALSIN DA...HASAN CELAL GÜZEL AĞZINI FENA BOZDU!

Sırrı Süreyya'nın "Duran Kalkan silahlarını Hasan Celal Güzel'e versin. O da dağa çıksın" sözlerine yanıt veren Güzel, ağzını bozdu, belaltı vurdu!

BDP İstanbul milletvekili ve çözüm sürecinin kilit isimlerinden Sırrı Süreyya Önder'in Ertuğrul Özkök ve Hasan Celal Güzel'i hedef alan sözlerine bel altı bir yanıt geldi. Sabah gazetesindeki köşesinden Sırrı Süreyya'ya yanıt veren Hasan Celal Güzel ağzını fena bozdu.

DURAN KALKAN SİLAHINI GÜZEL'E VERSİN O DA DAĞA ÇIKSIN!

PKK'nın lider kadrolarından Duran Kalkan'ın barıştan sonra yazar olmak istediğini hatırlayan Sırrı Süreyya Önder, "Ben kendim gördüm, Duran Kalkan'ın iki tane silahı var. O silahların birini Ertuğrul Özkök'e birini de Hasan Celal Güzel'e versin. Duran Kalkan yazarı olsun onlar dağa çıksınlar" demişti. Sırrı Süreyya'nın sözlerine Özkök'ten sonra Hasan Celal Güzel'den de yanıt geldi. Güzel, yeni anayasadan "Türk" ve "Türk Milleti" ifadeleri çıkarılırsa "silahını alıp dağa çıkacağını" söylemiş, ancak sonrasında da bu sözleri toplumun gazını almak için söylediğini ileri sürmüştü.

"SIRRI SÜREYYA ÖNDER O SİLAHLARI ALSIN DA..."

Hasan Celal Güzel, Sırrı Süreyya'ya yanıt verdiğini yazısında "Özkök de ben de kalemlerimizle mücadele eden kişileriz ve bugüne kadar şiddete hep karşı çıktık." dedi. Ancak bombayı yazının sonunda patlatan Sabah yazarı "Sırrı Süreyya, Duran Kalkan'ın silâhlarını alsın da..........." diyerek şaşırttı.

İşte Hasan Celal Güzel'in ağzını bozduğu yazısındaki ilgili bölüm:

En sempatik Kürtçü (Türk olmasına rağmen tamamen duygusal sebeplerle Kürtçü) Sırrı Süreyya Önder, terörist başlarından Duran Kalkan'ın bırakacağı iki silâhı, Ertuğrul Özkök ve Hasan Celâl Güzel'e verelim, demiş. Özkök de ben de kalemlerimizle mücadele eden kişileriz ve bugüne kadar şiddete hep karşı çıktık. Benim Duran Kalkan'ın ve diğer teröristlerin şehit kanına bulanmış menfur silâhlarına ihtiyacım yok. Ben gerekirse, Gaziantep müdafaasında dedelerimin ve babamın kullandığı silâhları kullanırım. Zaten artık buna lüzum da kalmıyor. Sırrı Süreyya, Duran Kalkan'ın silâhlarını alsın da............

Yazının tamamı için buraya tıklayın...