Gündem
31 Mayıs 2017 23:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:43

Şırnak'tan acı haber! Skorsky tipi helikopter düştü; biri tümgeneral 13 şehit!

Şırnak 23. Sınır Tümen Komutanlığından kalkan Skorsky tipi askeri helikopter, Irak sınırında bulunan Şenoba beldesinde radardan kayboldu...

Şırnak'ta askeri bir helikopter düştü,13 rütbeli asker şehit oldu. Şırnak 23. Sınır Tümen Komutanlığından kalkan Skorsky tipi askeri helikopter, Irak sınırında bulunan Şenoba beldesinde radardan kayboldu.

Bölgeye havadan ve karadan arama ekipleri gönderildi. Biri Tümgeneral Aydoğan Aydın olmak üzere 13 asker şehit oldu.

Kazanın ardından Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Savunma Bakanı Fikri Işık Şırnak'a hareket etti.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay'dan yapılan açıklamada olayla ilgili şu ifadeler kullanıldı:

"31 Mayıs 2017 Çarşamba günü, Şırnak/Şenoba Tugay Komutanlığından kalkış yapan ve içinde 13 personelimizin bulunduğu AS 532 COUGAR tipi bir helikopter, kalkışından kısa bir süre sonra, ilk alınan bilgilere göre, yüksek gerilim hatlarına takılması sonucunda saat 20.55 sularında kaza kırıma uğramıştır. Olayla ilgili inceleme devam etmektedir.

Söz konusu elim kaza neticesinde; helikopterde bulunan kahraman silah arkadaşlarımızın şehit olduğu bilgisi alınmıştır.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu elim olayda şehit olan kahraman silah arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz."

Şırnak Valiliği'nden yapılan açıklamada, "İlimiz Uludere ilçesi Şenoba beldesinden kalkan coogeer tipi helikopterimiz kalktıktan 3 dakika sonra yüksek gerilim hattına takılması sonucu düşmüştür. Olay yerine kurtarma ekiplerimiz intikal etmiştir" ifadeleri kullanıldı.

167 YILLIK TARİHİNDE İLK KADIN İLÇE JANDARMA KOMUTANI ŞEHİT OLDU

Şehit askerler arasında Jandarmanın 167 yıllık tarihinde Türkiye'nin ilk kadın ilçe Jandarma Komutanı olan Yüzbaşı Songül Yakut da bulunduğu ortaya çıktı. Yarbay Songül Yakut da helikopterdeydi. Görev bölgelerinde aile içi şiddete karşı yürüttüğü çalışmalarla tanınıyordu.



ŞEHİT GENERAL KİM ÇIKTI

Şırnak'ta düşen askeri helikopterde şehit olan Tümgeneral Aydoğan Aydın, 15 Temmuz darbe girişiminde komutanlığını yaptığı tugayı arayarak "Bir tek er dahi dışarı çıkmayacak" emrini veren komutandı.

O dönem Tuğgeneral olan Aydın, darbe girişimi sonrasında Hakkari'nin Çukurca ilçesinde gözaltına alınmıştı.

Ancak Aydın Hakkari Çukurca'da birliklerine komuta ederken darbe girişimi ilgili gelişmeleri duyar duymaz komutanı olduğu Kayseri Komando Tugayı'nı arayarak, görev yapan komutanlara Tugayın dışına bir erin dahi çıkarılmaması talimatını verdiği öğrenildikten sonra serbest bırakılmıştı.

Tuğgeneral Aydoğan Aydın, gerçekleşen son Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısında ise Tümgeneralliğe yükseltilmişti.