Televizyon
29 Ara 2011 17:08 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:10

ŞIRNAK'TAKİ OPERASYON HABERİNİ İLK HANGİ KANAL VERDİ?

Şırnak'ın Uludere ilçesindeki TSK'nınoperasyon haberini ilk hangi TV kanalı verdi? İşte haberin veriliş saatleri...

Şırnak'ın Uludere ilçesinde TSK'nın, PKK'lılara yönelik bombalı saldırısının, haber kanallarında geç yer bulması, kanalların eleştiri yağmuruna tutulmasına neden oldu. Peki operasyon haberini ilk hangi TV kanalı verdi?

Şırnak’ın Uludere ilçesinde PKK’ya yönelik bombardımanda öldürülen köylüleri ile ilgili haberleri yayına geç alan haber kanallarına tepki mesajları yağarken, operasyon haberini ilk veren TV kanalın TRT Haber olduğu ortaya çıktı.

Özellikle sosyal paylaşım sitesi Twitter’da bombalama olayına yeterince yer vermedikleri gerekçesiyle, haber kanallarına tepki mesajları yağarken, operasyon haberini ilk veren kanalın TRT Haber olduğu ortaya çıktı. TRT Haber’in sabah haber kuşağında yer alan ‘Günlük’ programında son dakika olarak duyurulan operasyon haberi, “Şırnak’ın Uludere ilçesinde gerçekleştirilen operasyona F-16’ların da destek verdiği belirtiliyor. Operasyonda çok sayıda kişinin öldüğü iddia ediliyor.” ifadeleri ile aktarıldı.

Peki NTV, CNNTÜRK, HABERTÜRK?
Yaklaşık 12 saat önce meydana gelen bombalama olayı sonrası NTV öğlen bülteninde Şırnak Valiliği’nin açıklamasından tam 4 saat sonrasında haberi geçti.
CNN Türk televizyonu da olayla ilgili herhangi bir haber geçmezken yayın akışındaki programlarda üstü kapalı olarak yaşananlara değindi.
Habertürk televizyonu ise tüm yaşanan gelişmelere kayıtsız kalıp sadece Genelkurmay Başkanlığı’nın yaptığı 8 maddelik açıklamayı son dakika olarak verdi