Gündem
16 Ağu 2015 13:59 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:48

Siri kamyon altında kalan genci kurtardı!

Siri, Amerika’da kamyonun altında kalan bir gencin hayatını kurtararak, dijital asistanların bir kere daha önemini ortaya koydu.

Apple‘ın akıllı telefonlarında yer verdiği sesli asistanı, Amerika’da kamyonun altında kalan 18 yaşında bir gencin hayatını kurtardı. Apple‘ın iPhone 4S modeli ile hayatımıza soktuğu sesli asistanı, birçok başarılı işe imza atıyor. Siri ile alarmlarınızı kurup, mesaj yazabileceğiniz gibi aramada yapmanız mümkün. iPhone 4S modeli ile ilk çıktığı günden bu yana oldukça ilerleme kaydeden dijital asistan, ayrıca artık Türkçe’de destekliyor.

Nashville’de yaşanan bir olayda dijital asistan sayesinde bir hayat kurtuldu. Nashville’nin yerel FOX kanalında yapılan habere göre, kamyon altında kalan 18 yaşında bir gencin eli kolu bağlı kaldı ve hareket edemedi.

Gencin yardım çığlıklarını ise Siri‘den başka duyan olmadı. Siri, kamyon altında kalan gencin bağırmalarına cevap verdi ve onunla konuştu. Bunun sonucunda 911’i arayan dijital asistan, yardım ekibinin gencin yanına gelmesi ile bir hayat kurtarmış oldu.(CNNTürk)