Medya
24 Mar 2017 08:39 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:34

Sıra kahramanlık dizilerinde! Reyting savaşını hangisi kazanır?

Özel kuvvet temalı üç dizi üç büyük kanalda peş peşe yayınlanmaya başlayacak

Çok izlenen televizyon kanallarında bugüne kadar olmayan oluyor ve 'asker','özel kuvvetler' temalı üç dizi peş peşe yayın hayatına başlıyor.

Milliyet yazarı Sina Koloğlu da bu üç dizinin senaristlerinin ve yapımcılarının açıklamalarını derledi ve kimin nasıl hazırlandığını yazdı.

Ve "Asker-Özel kuvvetler" temalı dizilerin sadece Türkiye'de mi revaçta olduğunu sorguladı.

İşte Sina Koloğlu'nun o yazısı:

‘Savaşçı’ (FOX), ‘Söz’ (Star TV) ve ‘İsimsizler’ (Kanal D) arka arkaya gelecek. Suriye’de yaşananlar ekranda dizilerin rengini de değiştiriyor. Öyle ki, çok izlenen üç kanalda bugüne kadar bu tarz diziler yer almamıştı.

Aksiyonlarda kim önde olur?

‘Savaşçı’ dizisi, “Kılıç Timi daha gerçekçi olsun diye Özel Harekat’tan emekli albayımızdan bir hafta boyunca eğitim aldık” diyor. ‘Söz’,  “Genelkurmay ve Savunma Bakanlığı’yla iş birliği yaptık” şeklinde konuşuyor.

‘İsimsizler’se, “Jandarma Özel Harekat ve Polis Özel Harekat’tan timler oyunculara eşlik etti” açıklamasını yapıyor. Her üç dizi, işin ‘aksiyon’ tarafında iddialı.

Şimdi moda özel kuvvetler!

‘Söz’ dizisinin senaristi Ethem Özışık;

“Bütün dünyada Özel Kuvvet dizileri trendi var. Polonya’da, İsrail’de ve birçok ülkede... Orta Doğu’daki süreçle ilgili bir eğilim” diyor. Özışık, “Dizimizde temel duygu; savaşan Mehmet’çiğin yalnız olmadığını, onlara arkasındaki insanların bu mücadeleden haberdar olduğunu hissettirmek” diye konuşuyor. Özışık ayrıca, “Bir de insan hikayeleri önemli, bordo berelinin başka bir hayatı var. Bizden farklı yaşıyorlar, iç dünyalarının derinlikleri epey zorlu. Üç dizide anlatılanlarla, yalanlar arasında sıkışmaktan çekiniyorum” açıklamasını yapıyor. Aklıma ‘Syriana’ filmi geldi.