Ekonomi
28 Kas 2022 10:40 Son Güncelleme: 28 Kas 2022 13:59

Siparişler nasıl olacak, kapora ödenecek mi? TOGG CEO’su açıkladı…

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu CEO'su Gürcan Karakaş şubat ayında ön siparişlerin alınmaya başlayacaklarını söyledi. Mart ayında ilk araçları satışa sunacaklarını dile getiren Karakaş "Şimdiden çok büyük talep var" dedi.

Sabah gazetesinden Ufuk Sandık’ın haberine göre, fiyatın ve donanımların şubatta belli olacağını araç satın almak isteyenlerin online ve TOGG deneyim merkezlerinden siparişlerini verebileceğini ifade eden Karakaş, "İlk yıl 20 bin adet üreteceğiz. Ancak talep bundan daha çok. Şimdiden telefonla, maille araç almak isteyenler bize ulaşmaya çalışıyor. Biz bazı araç üreticilerinin yaptığı gibi 'Ya sen gel 100 dolar depozito bastır. Üç gün sonra araç gelecek' deyip, sonra şu kadar sipariş aldık şeklinde reklam yapmanın peşinde değiliz" diye konuştu. 

Model adı konusunda da çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Karakaş, "Kesinlikle bir kelime gibi bir şey olmayacak. Harf ve sayılardan ya da sadece sayılardan oluşabilir" açıklamasını yaptı.

TOGG'un Çinli Farasis Energy ile beraber yüzde 50-50 ortak girişimle kurduğu Siro, 2023 başından itibaren Batarya Teknoloji Merkezi binasında batarya modül ve paketlerinin seri üretimine başlayacak.

Karakaş, "2023 sonu itibarıyla TOGG için 1.8 milyar euroluk kaynak harcanacak. Bu kaynağa akıllı cihaz, kampüs ve teknoloji geliştirmek için yapılan yatırımlar dahil. TOGG 4.33 milyar lira ile Türkiye'de mobilite alanında faaliyet gösteren şirketler arasında ödenmiş sermayesi en yüksek şirket." ifadesini kullandı.

TOGG, BAYİLİK SİSTEMİ OLMADAN ONLİNE SATIŞ YAPACAK

TOGG, bayilik sistemi olmadan online satış yapacak. Gürcan Karakaş, yaptıkları araştırmaya göre tüketicilerin online satışa hazır olduğunun ortaya çıktığını belirterek, "İstanbul ile Erzurum arasında e-ticarette fark yok. Teknoloji her bölgede yaygın" değerlendirmesini yaptı.