Gündem
23 Nis 2010 14:29 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:15

SINIR TANIMAYAN GAZETECİLER'DEN NEDİM ŞENER'E DESTEK!..

Örgüt, “Nedim Şener'i yargılama yerine Türk yargı yetkililerinin dikkatlerini Hrant Dink cinayetini aydınlatmaya yoğunlaşmaları gerektiği” değerlendirmesi yaptı.

Merkezi Fransa’da bulunan Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) örgütü Hrant Dink’in öldürülmesiyle ilgili yayımladığı “Dink cinayeti ve İstihbarat Yalanları” kitabı nedeniyle 28 yıl hapis istemiyle yargılanan Milliyet gazetesi muhabiri Nedim Şener hakkında yargı sürecinin bir an evvel sonlandırılıp açılan davaların düşürülmesi talebinde bulundu.

Örgüt, “Nedim Şener’i yargılama yerine Türk yargı yetkililerinin dikkatlerini Hrant Dink cinayetini aydınlatmaya yoğunlaşmaları gerektiği” değerlendirmesi yaptı. RSF, Dink cinayetiyle ilgili “adaletin yerini bulmada geciktiğini” kaydetti ve yetkililerin bu işi çözeceklerine ikincil konularla uğraşmayı tercih ettiklerini savundu.

Merkezi Paris’te bulunan örgüt açıklamasında “Yargı yetkilileri Ermeni gazetecinin katliyle ilgili karanlıkta kalan konular aydınlanmadığı, olaya karışan siyasiler ve polisler adalete teslim edilmediği müddetçe Şener’i hedef alan suçlamalar olgunlaşmamış ve havada iddialar olarak kalacaktır. Örgütümüz yayınlarıyla Nedim Şener’in yapmak istediği şeyin, gerçekte suçluların üç yıldır cezasız kalması gerçeğine son vermek olduğunu duyurur” diye yazdı.

Sınır Tanımayan Gazeteciler, "Dink Cinayeti ve İstihbarat Yalanları" kitabından dolayı Şener hakkında üç ayrı mahkemede hakkında dava açıldığına dikkat çekti, “tek bir kitap için toplam 32 yıl hapsi isteniyor. Serbest yargılanan bu gazeteci iyi kötü işini sürdürebiliyor. Mahkeme kararları önümüzdeki günlerde belli olacak. RSF yargı kararının dengeli ve adil olmasını temenni ediyor” diye yargıçlara çağrıda bulundu.