Magazin
14 Kas 2014 14:12 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:54

Sinemanın 100. yılında Güdük Necmi'yi unuttular!

Bugün Türk sinemasının 100. yılı. Ancak Hababam Sınıfı'ndaki 'Güdük Necmi' karakteriyle akıllara kazınan Halit Akçatepe, hiçbir etkinliğe davet edilmemesine isyan etti.

Türk sinemasının duayen isimlerinden Hababam Sınıfı'nın “Güdük Necmisi” Halit Akçatepe adeta isyan etti. Usta oyuncu, “Sinemanın 100. Yılı kutlanıyor. Ama bizlere kuru bir daveti bile çok gördüler ” dedi.

Odatv’den Murat Sökdü'ye konuşan Halit Akçatepe, “70 Yıldır sinemanın içindeyim." Diyen Akçatepe, "Neden halen bizim filmler izlenme rekorları kırıyor, şimdilerde ise yeni film ve diziler ne yapıyor düşünmek gerek” ifadelerini kullandı.

Sinemaya adımını 5 yaşında adım atan Akçatepe sayısız filmde rol aldı. Ertem Eğilmez’in unutulmaz serisi Hababam Sınıflarının Güdük Necmisi Halit Akçatepe, 124 filmde oynadı. 4 senaryo ve 1 yönetmenlik ekibinde yer alan ünlü sanatçı sinemanın 100. Yılında unutulmuş olmalarından ötürü çok kırgın.

“BİZLER UNUTULDUK”
Türk sineması 14 Kasım yani bugün 100. Yılını kutlayacak. Ancak sinemanın emektar isimlerinin festivale davet edilmediği öğrenildi. Halit Akçatepe, 100. Yıl festivallerine davet edilmeyişlerini büyük bir ayıp olarak nitelendirdi.

“Ben 5 yaşından bu yana yani toplamda 70 yıldır sinemanın içindeyim. Türk sinemasının 100. Yol etkinliklerinde bizlere bir davet bile gelmedi." Diyen Akçatepe şöyle devam etti:
"Ne Altın Portakal ne de Adana koza film festivali bizlere unutanlara şunu hatırlatmak istiyorum. Bizler Kemal Sunal, Tarık Akan, Ferdi Merter Fosforoğlu halkın gönüllerinde taht kurduğumuza inanıyorum. Bizlerde de halkımızın ayrı bir yeri var. Ama kuru bir daveti bile esirgeyenlere çok kırgınım. Sinema festivalleri her yerde kutlanıyor bizler yola Ferdi Merter Fosforoglu beraber başladık 5 yaşından beri beraber büyüdük ama bizler unutulduk."